top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Hur utvecklas vår kontakt?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej, jag har fått en ganska snabbt utvecklad vänskap med en kvinna som jag gärna vill behålla i mitt liv. Kontakten skapades utifrån att jag varit lite halvdeprimerad en tid och sträckte ut en hand till lite kontakter jag bundit via jobbet och fick gensvar från henne. Nu undrar jag om ni har något att säga om denna kontakten och dess framtida utveckling.

Anders


Framtiden vilar på varför du gör saker snarare än vad du gör..

Svar: Det var ganska speciella kort du fick så jag ska försöka vara så ”oflummig” som möjligt trots att det som kommer handlar mer om synsätt och inre förändring och förväntningar än om faktiska händelser.

Eller snarare framtiden avgörs av varför saker händer snarare än vad som händer.

Du har gått igenom (och är faktiskt inte ur det riktigt ännu) en jobbig tid och fått hjälp att komma igenom det. Det du behöver göra nu är att vända på steken och se vad du kan göra för andra (läs henne). Som det är nu så är hon det stör du behöver och du kommer ha stor glädje av att ha henne nära och utvecklas tillsammans för henne – men vad ser hon i dig? Och viktigare vad är det som gör dig till den hon behöver?.

Det kommer ett vägval framöver där du antingen kan uppvakta eller uppmärksamma. Rätt väg (om du verkligen vill ha ett förhållande) är att uppmärksamma medan den ”säkra” vägen är att uppvakta henne. Alltså om du vill ha störst chanser till ett förhållande men på bekostnad av chansen till ett liv tillsammans ska du definitivt uppvakta henne. Det kommer ge er en relation men ni kommer växa ifrån varandra då det hon inte fått samma chans att se vad hon behöver av din närhet som du har av hennes.

Om du däremot ser till hennes behov och använder det välmående som hon gett dig till att ge det tillbaka till henne så kommer hon att se att du inte bara behöver henne utan också ser henne och sätter hennes behov i jämnhöjd med dina egna.

Här finns det en viss risk att du hamnar i ”vänskapszonen” men en rejäl chans att ni kan bygga en relation som varar där hennes känslor för dig är lika djupa (eller djupare) än dina för henne.

SÅ valet är ditt men i båda fallen börjar det med att du ställs inför en situation där du kommer agera väldigt osjälviskt. Det är faktiskt nyckeln till båda vägarna framåt eftersom det ger henne (och dig) chansen att se något annat och större i dig.

SÅ er framtid tillsammans kan vara kort och het eller glödande och långvarig men det kommer ner till vad du är villig att investera. Din tid och ditt engagemang ger större chanser på bekostnad av en lång framtid medan din inlevelse och givmildhet (känslomässiga givmildhet) ger mindre chanser men med möjlighet till riktig långvarig lycka.

Det är faktiskt allt jag vill säga eftersom det härifrån handlar om vad du vill och vad du behöver och det är ditt val att göra.

Lycka till.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page