top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Hur ska jag hitta kärleken?

Fråga Tor och Hanna: Jag är en 40-årig tjej som nu under snart 7 år har levt ensam..

Under början av denna period fokuserade jag på min dotter, men nu börjar hon bli stor och jag behövs inte på samma sätt.

De män jag träffar via tex. Internet verkar först intresserade, men efter en fika eller så ... så försvinner de bort. Varför?

Träffade en man ett par gånger och jag tyckte verkligen om honom ... och han sa sej tycka detsamma ... Men ... tyvärr så försvann han rätt abrupt. Träffas vi igen?

Vad är det som blir så fel hela tiden?? Finns det någon man därute för mej? Kommer jag att träffa någon? När, var??

Det börjar kännas som om jag inte orkar mer ensamhet ... är ofta ledsen, uppgiven, orkeslös och deppig. Detta till trots att jag har en del goda vänner ... men det är ju inte samma sak riktigt.

En del verkar ju vara "skapta för att leva i ensamhet" men jag känner i mitt hjärta att det stämmer inte för mej.

Snälla hjälp mej ... jag orkar inte snart mer.

Livet känns mest som en plåga just nu!

"förtvivlat ensam"Svar: För de allra flesta människor är det naturligt att söka sig en livskamrat. Allra mest kanske om man har barn som börjar bli lite större. Skapta att leva i ensamhet är det synnerligen få som är. Inte heller kan man ersätta parförhållandet med goda vänner - även om vänner gör ensamheten lite mindre odräglig.

Visst finns det någon därute för dig också. Det knepiga är att lista ut hur och var du skall hitta honom. Internet fungerar inte särskilt bra för den som har Merkurius och/eller Uranus i tecken av andra element än det egna Soltecknet, och det har du. I skriven form gör du intryck av att vara Vattuman, kanske med ett litet drag av Jungfrun. När du sedan skall umgås IRL så blir det en kontrast mellan den han trodde att du var och den du faktiskt är. Fisk med Månen i Lejonet är helt enkelt inte vad han förväntat sig. Inte så att en Fisk alls är mindre charmig, men just den här mannen var inställd på en Vattuman (och passade förmodligen bättre ihop med en Vattuman också). Det här är förmodligen skälet till att träffarna inte leder vidare, det är alltså inget "fel" på dig utan det är ett olyckligt missförstånd som ligger i botten.

Bästa chanserna att hitta rätt har du förmodligen om du söker genom ditt arbete eller genom någon form av frivilligarbete. Just där, mitt i att göra något helt annat, kan kärleken mycket väl dyka upp. Intressantast tecken för dig är troligen Kräftan och Lejonet (jag törs inte vara tvärsäker utan en exakt födelsetid). En Fisk kan också ligga bra till.

Jag tror inte att du skall hoppas för mycket på mannen som försvann abrupt, heller. Visserligen säger mina kort att du troligen träffar honom igen och att det blir ett glatt återseende, men jag tror att ett förhållande med honom skulle bli komplicerat och ganska ansträngande. Korten säger att det antagligen tar ett år eller två till innan du hittar rätt, och att det försvåras lite av att du mår så dåligt. Det kan alltså löna sig för dig att skämma bort dig själv, unna dig något extra - försöka bryta mönstret, helt enkelt. En lycklig eller åtminstone harmonisk människa är det lättare att förälska sig i - orättvist, men sant. Och just nu är du både ordentligt deprimerad och rent fysiskt trött. Se över ditt liv lite och se vad mer du kan göra för att må bättre, så kommer det också att finnas fler chanser till varaktig romans inom en ganska nära framtid.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page