top of page

Har min man varit otrogen?


Har min man någonsin varit otrogen mot mej. Om så bara med en kyss? Och hur blir vårat äktenskap framöver.

"Sämlan"


Svar: Det här är en typ av fråga som vi väldigt ogärna besvarar, av flera skäl. Det viktigaste skälet är att alla svar utom ett klockrent nej ställer till elände. Jag ska försöka förklara varför det är så.


Om någon har varit otrogen, och dolt det, så kommer med stor sannolikhet den personen att neka om någon konfronterar honom (eller henne). De flesta nekar även om det finns tekniska bevis. Att konfrontera och säga "för en spådom sa det" kommer bara att resultera i ett ilsket förnekande.

Och om man inte konfronterar, då ligger misstanken (nu bekräftad av annan part) och gror. Och det finns få saker som förgiftar en relation - och ens egen harmoni - så fort.


Det här blir extra komplicerat av att otrohet är ett vagt begrepp. Om jag frågar taroten och säger "om så bara med en kyss" så finns det en allvarlig risk att tarotleken tycker att sexdrömmar räknas. Och fantasier. Och i värsta fall fantasier som någon annan haft om den person som det gäller. Definitionen är helt enkelt för svår att använda, risken för missförstånd är för stor. Det är av det skälet också mycket troligt att korten säger "ja", om förhållandet har varat några år. Det finns som sagt många tänkbara versioner av otrohet.


Att du ställer frågan innebär också att er relation med stor sannolikhet mår riktigt dåligt. Det kan vara klokt att söka efter hjälp utifrån, hos en terapeut till exempel. Det är mycket bättre att be om hjälp en gång för många än en gång för lite.


Jag frågade tarotleken hur det ser ut framöver och det såg (till min förvåning, måste jag erkänna) ljust ut. Lycka och varmt familjeliv finns inom räckhåll utan några stora svårigheter i vägen, men det verkar hänga lite på vad din man väljer att göra. Korten sa att han har en sur och negativ attityd, men jag tror inte att det beror på ert äktenskap, det har nog snarare med hans eget liv eller kanske med hans ålder att göra.

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page