top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Han är så negativ


Min sambo brukade alltid vara uppmuntrande och snäll men nu sista månaderna är han bara negativ till allting, han är tjurig och kritisk. Det är nästan som om han vill att jag ska gå ifrån honom. Vi har bott ihop i två år och det har fungerat riktigt bra men nu gör det inte det längre. Han lagar middag när det är hans tur och allt sånt fungerar, men han är så gnällig och sur att jag blir tokig på honom. Vad håller han på med?

"MA76"


Svar: Jag kan inte spå någon som inte har bett mig, så hans framtid kan jag inte se och inte hans skäl heller. Men jag kan däremot säga att det här inte alls verkar handla om dig eller om er relation. Det är något annat som gnager honom och det är inte säkert att han har förstått hur mycket det påverkar dig också. Att han är extra tjurig mot dig kan också bero på att han undermedvetet hoppas att du ska förstå hur han mår och "rädda" honom. Att han mår dåligt innebär inte att du måste stå ut med att han uppför sig så här, du har rätt att må bra.


Jag tror att det bästa du kan göra är att försöka få honom att prata. Helst med dig, men om det inte går så försök få honom att tala ut med någon annan, en terapeut kanske. Det är någonting som har gått fel och som han inte kan reda ut själv. Vad det än är så måste han ta tag i det.


Framtiden för ditt eget kärleksliv ser ljus ut så det finns gott hopp om att det här löser sig ganska snart.

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page