top of page
  • Skribentens bildTor

Han är INTE otrogen

Jag drömde att min pojkvän är otrogen I drömmen så var vi på en festival som låg ganska nära en by. Jag gick iväg från min kille för att gå spökhuset som han inte ville. Jag va inne där i 2 timmar kanske innan jag kom på att min kille väntar på mig. Så jag gick ut men såg inte honom någonstans och började gå runt och leta. Efter att jag letat i ungefär 1 timme på festivalen så bestämde jag mig för att få och leta i byn som låg bredvid. Där i byn då hittade jag honom i en bubbelpool med en annan tjej. De satt och kysstes och haft samlag. Jag blev rasande och tog tag i tjejen och matade en massa slag på henne:/ Grejen med denna drömmen är att den kändes så verklig. Jag har drömt förut att han är otrogen men inte så verkligt. Så min fråga är varför drömmer jag att han bedrar mig och varför känns de så verkligt?

MilvaSvar: Spännande dröm. Det finns mycket information i den men låt oss börja med att svara på dina frågor:

Drömmen känns verklig mycket tack vare uppbyggnaden – den långa förankringen med flera händelser, platser och människor gör att när det sedan kommer till ”otrohetsscenen” så finns den i ett sammanhang – den är förankrad i något och känns därför mer verklig än vad det gör om man bara ramlar in i en scen utan sammanhang.

Dessutom så underbyggs verklighetskänslan av dina känslor – de är väldigt starka och direkta. Ofta känner man inte lika stark i drömmarna utan hjärnan ”förstärker” känslorna med att helt enkelt säga till att man ska tolka dem starkt. Det funkar i drömmarna men gör också att när man vaknar så känns de inte riktigt ”på riktigt”

Vad gäller innehållet i drömmen finns det en hel del att tolka.

Inledningsvis drömmen betyder INTE att din pojkvän är otrogen eller ens funderar på det utan mer på hur du känner för honom. Mer om det senare.

Drömmen i stort handlar om dig och din syn på dels dig själv och dels din relation och vilken del den spelar i ditt liv och vad du behöver.

Spökhuset är en bild av ditt undermedvetna – de djupa personliga delarna av dig som du dels är lite rädd för och dels är de saker som verkligen visar vem du innerst inne är. Att du spenderar så lång tid där visar på att du dels i botten är ganska trygg i dig själv (du vågar gå in och du beskriver inte det som särskilt läskigt) men också att du är inne i en fas i ditt liv där du vill växa, utvecklas och gå framåt i livet. Att din pojkvän inte vill gå med trots att du bjuder in honom visar att du känner att han inte aär lika intresserad av vem du egentligen är som du är av vem han är. (Du bjuder in honom i ”ditt” spökhus – alltså ditt innersta - där han skulle kunna lära känna dig för vem du egentligen är men han är inte intresserad).

Det betyder också att du upplever att när ni varit ifrån varandra ett tag börjar han om ”från noll” när ni träffas igen medan du ligger på det känslomässiga engagemang där ni slutade förra gången ni sågs eller till och med gått vidare och tänkt på nya steg i relationen.

Byn representerar det praktiska livet – det vill säga vad ni gör och hur ni fungerar när ni umgås med andra och träffar andra människor.

Här upplever du att han ibland (särskilt när ni är i hans kretsar) inte tänker på er som ”vi” utan at han mer gör som han vill och du är med honom. Otroheten handlar alltså inte i första hand om att han ser på andra tjejer utan att han sätter annat före er. Sina vänner, sina hobbies, sina intressen går liksom rätt ofta före era intressen, era vänner och era hobbies.

Det gör att du känner dig förbisedd och innerst inne arg.

SÅ tjejen är alltså inte en person han är intresserad av utan alla de saker som du undermedvetet känner att han sätter före dig/er.

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page