top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Försöker min far kontakta mig från andra sidan?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Vill börja med att säga tack för att ni finns.

Jag har drömt om min pappa som gick bort för ett antal år sedan finns där något han vill säga mej. Och väldigt ofta drömmer jag om mitt ex att vi har sex o att han jagar mej o jag vaknar med ett ryck.

Mari


Drömbilder är ofta väldigt starka men betydelsen är inte alltid uppenbar.

Svar: Först tack för vänligheten. Att hjälpa andra är ett privilegium och att få uppskattning för det gör det ännu viktigare och roligare att göra det.

Nu till dina drömmar. Med stor sannolikhet finns det saker din far vill meddela dig och att göra det via drömmar ör ett sätt. Dock är det vanligare så att just drömmar oftare handlar om din bild av personen som gått bort och vilka råd och vilket stöd du söker från denne.

Exakt vad dina drömmar om din far betyder eller pekar på är svårt att säga utan att du beskriver dem i mer detalj.

Drömmarna om ditt ex kan betyda många olika saker beroende på i vilken ordning de olika sakerna händer och om sexet är ömsesidigt eller påtvingat. Men jag tolkar drömmarna i den ordning du beskriver händelserna och utgår ifrån att du i drömmen upplever sexet som självvalt:

Att du har sex med ditt ex och att han sedan jagar dig betyder dels att det finns aspekter med förhållandet du har svårt att släppa. Att det finns saker som du tyckte om och skulle vilja ta med dig framåt i ditt liv. Det rör troligen känslor som du fortfarande har, närhet och känslan av att vara sedd eller behövd.

Att han sedan jagar dig är för att du verkligen inte vill ha allt det andra. Att ditt undermedvetna känner att han krävde mer än han gav och kvävde dig och ställde krav på dig som var orimliga eller åtminstone orättvisa.

Så samtidigt som det finns delar du vill ha kvar (representerade av sexet) så finns det sådant du verkligen vill komma bort ifrån (jakten).

Att du sedan vaknar med ett ryck beror på flera saker. En del är fysisk – En förenklad förklaring låter ungefär så här: När man blir jagad i drömmar sänds nervsignaler till musklerna att de ska röra sig mer (springa) och om man är lite närmare vakenhet än man brukar när man drömmer så ”hör” hjärnan de riktiga svarssignalerna från musklerna – de som säger att de inte rör sig alls lika mycket som de ska (eftersom man sover). Då skickar hjärnan ut starkare ”springorder” och när inte de heller får resultat börjar hjärnan producera adrenalin för att kicka igång systemet och som svar på den panik kroppen börjar uppleva.

Adrenalinet sköljer genom kroppen och hjärnan och tvingar en att vakna vilket man då gör hastigt och oväntat ”med ett ryck”.

Den andra sidan av det är att ditt undermedvetna gärna låter drömmen pågå tills du vaknar eftersom du medvetet eller undermedvetet ännu inte har ett svar på, eller kanske inte ens en idé om, hur du ska kombinera de olika känslorna du har och gå vidare. I det läget är det lätt för det undermedvetna att ”fuska” och låta drömmen rinna ut tills du vaknar utan att något egentligen händer.

Det kommer ändra sig. Inom ett par månader kommer han antingen komma ifatt dig eller så drömmer du att något annat händer och att ni börjar prata med varandra eller att du springer ifrån honom eller att du stannar och konfronterar honom.

Vad som händer då i drömmen kommer ge en bra fingervisning om vad som vore det bästa sättet att gå framåt med ditt liv.

Om du känner att du vill ha hjälp att tolka de drömmarna är du välkommen tillbaka så pratar vi om det då.

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page