top of page

Förhållandet har tappat farten


Det känns som om mitt förhållande har kommit av sig. Det är inte så att vi grälar, det bara händer ingenting. Allt är vardag. Jag har försökt prata om det men jag tror inte att min sambo riktigt förstår vad jag menar, och mina vänner är nästan ännu värre. Hälften av dem tycker att jag ska vara glad att vi är så sams, andra hälften menar att jag borde lämna honom eftersom han inte förstår mig. Lämna honom vill jag verkligen inte göra, men när jag tänker mig att de närmaste femtio åren kanske ska se ut så här så känns det verkligen inte bra heller. Jag vill ha passionen vi hade i början, eller åtminstone en känsla av att vi är på väg mot någonting och inte bara sitter av tiden. Hur ser framtiden ut? Jag fattar att det antagligen bara fortsätter så här om jag inte gör något.

"Friendzone"


Svar: Din situation är inte så ovanlig och den är mycket besvärligare än många tror. Kärleken har alltid sina svackor, ingen relation är gnistrande het och fantastisk hela tiden. Men ibland går en svacka och blir permanent. Den ena parten av relationen kanske är nöjd medan den andra vill ha mycket mer. Tyvärr händer det också att båda tycker att det kunde vara bättre, men att den ena har kommit fram till att det är bra nog som det är och inte värt mödan att försöka ändra på någonting. För att vara helt ärlig är det oftast män som fastnar i att det "duger" och att det är säkrast att sitta still i båten, hellre än att försöka genomföra något slags förändring.

Ofta slutar det väldigt trist när den missnöjda parten får nog och bryter upp.

Det hörs på ditt brev att du vill ha kvar den här relationen och därför är det verkligen bra att du inte bara låter saker fortsätta framåt som de är. Det är inte särskilt sannolikt att din sambo ändrar sig, inte utan tungt vägande skäl, och med tiden skulle du bli mer och mer olycklig.


Korten säger att om du låter relationen bero så kommer du att utvecklas på andra områden istället. Och det vore inget dåligt alternativ för dig. Jag tror att du har funderat på att vidareutbilda dig och det borde du absolut göra. Du har ju också ett levande socialt liv och det finns många saker du skulle kunna engagera dig i istället för att sitta hemma med sambon. Det finns till och med en liten chans att det ger honom en knuff i rätt riktning.

Korten säger faktiskt också att du bör slå in på den vägen först. Gräver du ner dig i relationen nu så skapar det ingenting bra, bara trist stämning och inga framsteg. Ta dig loss lite först, forma ditt liv runt något annat än relationen, och sedan när du har en bra känsla av att livet har mål och mening, då kan du ta tag i kärlekslivet. Chansen att det slutar med en förbättrad relation är stor, och du kommer inte att vara lika sårbar som du är nu.

Slutordet från taroten: Erkänn för dig själv att du är väldigt besviken på din partner. Annars kommer den besvikelsen att ligga och gro och bli till bitterhet.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page