top of page
  • Skribentens bildTor

Får jag behålla honom?

Jag har träffat en kille för drygt fyra månader sedan. Eftersom han är så pass mycket yngre än jag är jag orolig att han ska överge mig för någon yngre eller bara för att träffa flera. Jag tycker att det känns jättebra med honom. Har inte känt mig så här lugn och glad med någon förut. Vågar jag satsa på honom? Sedan en annan sak. Jag har varit deprimerad och ätit och äter medicin mot detta. Läkarna verkar tycka att det bara är att ta till medicin när det behövs, men jag skulle gärna vilja veta om det finns några bakomliggande orsaker till varför det blir såhär. Är det årstidsberoende eller beror det på något annat? Jag har varit hos psykolog förut, men det hjälpte inte riktigt. Nu ska jag få någon terapi av något slag. Har varit på bedömningssamtal några gånger och nu ska den nya psykologen och jag fundera ut hur det ska bli. Det är bara det att jag vet inte vad jag vill ha hjälp med. Det är ju därför jag sökt hjälp. Kan ni se någon orsak till mina depressioner och vad jag kan göra åt problemet? Tacksam för svar!


Svar: Mina kort säger: "Njut av det som ges till dig. Ni kan bygga er ett överflöd tillsamman men att ge sig hän är inte samma sak som att överge alla perspektiv. Det kommer kanske inte att vara för evigt men enda sättet att få reda på det är att ta för sig. Visst kommer det motgångar och visst finns et tvivel. Han har också tvivel men är villig att våga sig på ett förhållande. Du bör ta chansen för hur det än går så kommer du inte att stå fattigare efteråt och vad som än händer så väntar ingen sorg vid vägens slut. Det här kan bli en stor kärlek så ta risken och ge dig hän."

Det är naturligtvis inte bra att bara ta medicin. Du har rätt i att det finns ett skäl till att du av och till mår dåligt. Det kan vara hormonellt, det kan vara grundat i tidigare upplevelser, ångest, känslor av tillkortakommanden eller stress. Det kan också finnas många andra orsaker. Det finns dock med all säkerhet ett eller flera skäl för att du mår som du gör. Att gå i terapi är ett bra sätt att få en bild av vad som kan vara fel. Att du inte vet vad du vill ha hjälp med är en bra start för då kan du och din terapeut arbeta ganska fritt. Ibland kan den stora hjälpen ligga i att kunna utesluta vad som inte är fel. Självinsikt skadar inte och får du bara en bra terapeut som du känner förtroende för så är det en bra start och en trygghet i sig.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page