top of page
  • Skribentens bildTor

En vänskap att satsa på ???

En gammal vän från förr hör av sig. Verkar vilja ta upp kontakten. Jag har genom åren kämpat för vänskapen men gav upp för ca 2-3 år sedan. Ska jag lägga ner energi på detta? Var leder det?

Yasmin


 

Svar: I ärlighetens namn nej, det är inte värt att du lägger ner mer tid och arbete på denna vänskap. Därmed inte sagt att du behöver vända henne ryggen. Er relation verkar vara baserad på yttre tryck och nödvändighet snarare än genuin vänskap. Lite som att ni fann varandra i en situation där det blev ni mot världen snarare än att det blev ni för att ni var varandra så nära.


Er vänskap är annorlunda än de flesta du har, därför känns den lite extra

Den typen av vänskap blir ofta bestående eftersom den är annorlunda från andra vänskaper. Den sticker ut och stannar i minnet och hjärtat just därför.

Nu är det hon som sträcker ut en hand till dig eftersom hennes liv står i ett vägskäl. Lyssna på henne och dela gärna erfarenheter med henne för just nu har ni båda stor nytta av varandra men räkna inte med att det blir en långvarig relation för när ert ömsesidiga behov (i ärlighetens namn främst hennes) har tillfredsställts kommer relationen glida in i samma glömska som den var i innan hon hörde av sig.

Du behöver långsiktighet och stabilitet – om det känns som att det kommer göra för ont när det går sönder om 5 till 14 månader, låt bli att svara! Men å andra sidan gör du det kommer både hon och du gå miste om insikter som kommer vara er båda till nytta.

Om det är värt insatsen är tyvärr helt upp till dig att avgöra.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page