top of page
  • Skribentens bildTor

En läskigt verklig dröm

I natt drömde jag en mycket stark och verklig dröm.

Jag blev upphämtad med bil hos mina föräldrar av en vikarie på mitt jobb. Han är mycket yngre än jag. Han skulle skjutsa mig till någon sorts träning tror jag. När han svänger från en mindre väg ut på E4an så möter vi nästan på en gång en jättestor långtradare. Den kommer emot oss i hög fart och jag hinner bara se den stora grillen. "Jaha nu dör vi!" tänker jag. Hinner väja och vi krockar bara måttligt med en bergsvägg. I stället krockar bilen bakom oss och blir totalkvaddad. Vi förstår att de är döda men stiger mörbultade ur för att se om vi kan rädda dem. De syns inte till i bilen men vi ser grågrön hjärnsubstans på vägen. Sen hittar vi endast deras huvuden i en bit av bilen. Plus ett hästhuvud tror jag. Vips är det nästa dag; jag är hos mina föräldrar igen. Jag frågar om de har hört el läst om olyckan men det har de ej. Jag går då igenom några tidningar men det står inget om den fasansfulla olyckan. Då i drömmen börjar jag att fundera på om allt var en dröm. Men det har jag svårt att tro.

"Ingela"Svar: Din dröm är starkt färgad av film och TV. Det gör inte innehållet mindre viktigt men att själva bilderna är så tydliga (olyckan, lastbilen, hjärnsubstansen mm) beror på att ditt sinne lånat dem ur främst TV serier. Just nu när vi spenderar mer tid med visuella media än på mycket länge är det inte oväntat eller ovanligt.

Om du vill ha lite mer varierade drömmar (inte för att det är nödvändigt men därför att det faktiskt är riktigt roligt) ta tillfället i akt att lyssna på mer ljudböcker. (att läsa funkar naturligtvis också men audiella intryck är starkare och påverkar drömmarna mer än läsning som visserligen är visuellt men inte bildfyllda. Att läsa text som fantasin sedan omvandlar till bilder är inte samma sak som att se på en film eller uppleva något i verkligheten.)

Nu till din dröm:

Drömmen handlar om att du är på väg att göra ett val som du innerst inne vet är fel (eller dåligt). Troligen har det med din relation (eller en du är på väg in i) att göra. Drömmen säger i klartext: Om du låter andra bestämma (du blir skjutsad) så kommer du att tvingas ta konsekvenserna av deras val (lastbilen) och även om du skulle kunna undvika det (missad krasch) så blir det ändå ett högt pris du måste betala (bergsväggen) Dina vänner och släktingar kommer inte att förstå vad du upprör dig över oavsett vad du gör (allt är som vanligt).

Du borde alltså tänka dig för inför de val du står inför eftersom det finns en uppenbar risk att dina farhågor kommer att besannas.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page