top of page
  • Skribentens bildTor

En dröm om en resa

Hej! Min fråga gäller en dröm jag hade förra natten. Jag gick utomhus och var utomlands, men vet inte i vilket land. Jag såg ett par jag känner ytligt och valde att gå på motsatta trottoaren mot var de gick för att inte behöva prata med dem. Då märkte jag att det var snö på min sida även om det var varmt och soligt alldeles nyss och det inte kändes annorlunda nu heller. Plötsligt befann jag mig flera meter upp och balanserade fram på ett smalt tak (lagom brett för att gå en person eller kanske krypa). Jag ville inte falla ner men kom på att jag var i en dröm så egentligen skulle jag ju kunna kasta mig ner på höger sida utan att det skulle vara farligt. När jag tittade ner såg jag grönt gräs och ev en stig bredvid den vita väggen som ledde upp till taket jag var på. Jag tänkte ett kort ögonblick att jag kanske skulle kasta mig ut men av någon anledning vågade jag ändå inte och jag resonerade med mig själv i drömmen om att det var konstigt att jag var rädd när jag faktiskt visste att jag drömde. Sen vaknade jag och tyckte fortfarande att det var konstigt då jag i normala fall brukar passa på att flyga när jag upptäcker att jag drömmer:) Skulle vara spännande att få en tolkning av detta!

MITSvar: Spännande dröm och roligt att du har sån koll på landet mellan dröm och vakenhet att du kan styra dina drömmar lite. Att välja att göra saker i drömmen när man vet att man drömmer är oftast ett tecken på stor fantasi och stark vilja men ibland också ett tecken på att man sover för lite.

Nu till denna dröm – att du undviker att tala med paret, att din trottoar är täckt av snö och att du stannar kvar på den smala och ”farliga” avsatsen fastän du vet att faran med att hoppa egentligen bara är påhittad pekar alla på samma sak.

Det finns något i din livssituation som behöver ändras eller avslutas men du drar dig eftersom du dels inte vet vad som väntar om du gör ”rätt” och dels vet vad det kommer att kosta att göra det.

Kort sagt – drömmen handlar om ett beslut du undermedvetet vet att du mår bra av att ta men som får jobbiga konsekvenser när du väl fattar det.

Men gräset är grönt och stigen lockande så beslutet är definitivt rätt enligt ditt undermedvetna

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page