top of page
  • Skribentens bildTor

En dröm med en luftfärd och en krasch

Vaknade i morse av klockan men samtidigt i min dröm kraschade jag en bil. I drömmen körde jag bil, pratade i telefonen (handsfree) med jobbet och skulle göra något på den samtidigt. Just då kommer en kurva på en hög bro och jag hinner inte parera och kör ut över broräcket. Jag flyger med bilen och kraschar nedanför bron. Ganska lång luftfärd och precis när klockan ringer kraschar jag i marken. Ganska obehaglig dröm men vad betyder den?

J


Nästan alla falldrömmar har en obehaglig del men också ett överraskande "pirr"

Svar: Det här är en ganska vanlig sorts dröm som jag tror att många känner igen sig i. I alla fall den biten att något händer i drömmen exakt då väckarklockan ringer eller telefonen får ett samtal eller någon annan yttre störning som man vanligen vet är på väg kommer.

Det som händer är att ens undermedvetna inte vill att man vaknar och därför hittar på något som gör att det finns en chans att man misstolkar störningen så att det undermedvetna kan få en att strunta i det och fortsätta sova.

Oftast handlar det inte om att man är jätte trött utan om att man upplever stor stress i vardagen eller att något man helst vill undvika kommer hända under dagen.

Det är helt enkelt ett primitivt försvar där psyket försöker ”rädda” dig genom att få dig att undvika ett bekymmer.

Det bättre sättet är naturligtvis att dels erkänna för sig själv att man är mer utarbetad och stressad än man erkänner för sig själv och dels att lösa det bekymmer som skapar den extra oron.

Med tanke på din dröm där du är på väg med bil någonstans och pratar med jobbet och det är medan du gör det som vägen svänger och du inte ”hinner med” så är det troligen något i balansen mellan ditt jobb och ditt liv du är stressad och något, troligen i ditt jobb, som är den utlösande faktorn.

De avgörande ledtrådarna hittar du i dels var du var på väg när du kraschade och dels i vad du pratade med jobbet om.

Att luftfärden var ganska lång och troligen lite ”utdragen” beror i första hand på att det undermedvetna visserligen är bra på att veta när vi ska vakna men ofta inte har koll på exakt vilken sekund klockan kommer ringa och alltså behöver luftfärden starta innan den ringer och sedan tima så att kraschen kommer exakt när bilen slår i marken.

Det gör att man ofta kommer ihåg den typen av drömmar då ens medvetna hinner uppleva luftfärden som lite ”konstig” innan man slår i backen.

Avslutningsvis.

Du är under mer stress än du medvetet erkänner, det som puttar dig över kanten är en situation eller händelse på ditt jobb men basanledningen hittar du där bilfärden skulle slutat.

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page