top of page
  • Skribentens bildTor

Drömmer om mitt ex

Jag behöver er hjälp att tolka en dröm jag drömt i natt. Den var mycket verklig och jag har tänkt på den hela dagen... Jag drömmer att jag är utomlands och jobbar (som jag gjort tidigare) och sköter mina ärenden på "stan". Jag vet att det är sommar, det är varmt och folk runt mig är lättklädda. Jag går på en gata med massa olika stånd på varje sida. Vad jag i efterhand har kommit på är att "trafiken" alltså alla människor går på "fel" sida, det är typ vänstertrafik (men det är inte nåt jag tänker på i drömmen). Jag går med min chef på gatan med mycket folk. Mitt i myllret får jag se mitt ex. Han är där med sin pappa, och jag får ögonkontakt med honom. Jag tänker snabbt om jag ska fortsätta gå på min sida utan att ta kontakt med honom... i nästa sekund har jag sprungit fram till honom, slängt mig i hans famn och gråter av lycka av att hålla honom igen och jag berättar för honom hur mycket jag saknar honom och hur mycket jag "behöver" honom. (Värt att nämna att jag i dagsläget inte har någon kontakt med honom alls och att vi inte skildes som vänner direkt...) Drömmen är skrämmande verklig och jag tänker i drömmen hur otroligt det är att jag faktiskt har kunnat "följa impulsen" att bara springa fram till honom, när jag i verkligheten inte ens tittat åt hans håll om jag råkat få syn på honom... Snälla hjälp mig att tyda denna dröm! Trots flera böcker i ämnet har jag inte lyckats få klarhet i detta ämne. Det är värt att nämna att denna kille inte varit i mitt liv snart de närmaste två åren... så varför drömmer jag om honom? "Lidia"


Svar: Det du drömmer om är inte i första hand honom som person utan mer vem du var då du var med honom. Att det finns saker i ditt liv (troligen i hur du ser på vad som är viktigt i ditt liv om man ser till drömmens utformning i övrigt. Han blir en symbol för den inställning du hade då och drömmen betyder att du står inför att gå ifrån något du tycker är viktigt. Att människorna går på fel sida är en "spegelvändningseffekt" den är ganska sällsynt men också skälet att din dröm är så tydlig. Det beror på att din hjärna bygger upp drömmen som om du stog på andra sidan av den och sedan upplever du att du tittar på den från andra hållet. Det gör att allt blir spegelvänt. Om du fortfarande minns drömmen i detalj så kommer du att märka att väldigt många förefaller vara vänsterhänta av samma skäl.

Se över vad du är på väg att gå in i och vilka saker det betyder att du lämnar bakom dig. (det gäller både vänner och synsätt) för troligen finns det ganska mycket som håller på att förändras i ditt liv och en del av det har du inte tänkt på.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentáře


bottom of page