top of page
  • Skribentens bildTor

Drömmer om att döda katter

Jag skulle vara tacksam om ni kunde hjälpa mig att tyda dessa drömmar för jag har börjat bli lite fundersam om vad de kan betyda.

I första drömmen så är jag och en okänd kille (som jag kände i drömmen och det verkade vara ngn attraktion mellan oss) på en stor "båt" fast det är bara ett stort nät fastspänd mellan några pelare, jag kan inte röra mig på båten för att man lätt ramlar av, nätet snurrar och har sig: Helt plötsligt blir vi jagade av något och flyr in mot land, vi springer in i ett hus för att gömma oss, springer uppför flera trappor för att sedan springa nerför en stor lång stege och ut på vägen. Sedan springer vi över hustomter och vägar för att fly, helt plötsligt är vi tillbaka på "båten" som flyger över dessa hus o vägar och jag tappar min börs ner på en av dessa tomter och bestämmer mig för att hämta den, så då jag hoppat av "båten" letar jag efter börsen, fast i drömmen kändes det som om jag letade efter något mycket viktigare än min börs, och då jag väl hittat det jag letat så är det en kattunge, fast katten är död och jag blir mycket ledsen och förtvivlad. Jag håller i den som om det fortfarande levde fast det känns att den är död, nästan uppstoppad känns det som om den är. Den är helvit förutom på översidan ryggen har den oranga fläckar. (Den liknar mycket en katt som min bror ägde för några år sedan fast han var tvungen att ge bort den.) Det som hade lämnat det största intrycket på mig då jag vakande var den döda katten, hur jag höll i den, och hur ledsen jag var. Från den andra drömmen minns jag inte så mycket men iallafall så var jag och några till på ett ställe där det var fullt med katter och jag skulle döda alla katter. Jag hade fått något gevär av något slag och var tvungen att skjuta dem två gånger, för på det första skottet blev dem bara lite lugnare och slöare för att sedan avlida på den andra skottet. Jag minns speciellt en katt som ja skulle skjuta, den var ganska stor och helsvart, den var mycket snabb och smidig och helt plötsligt var vi i min storasysters rum och katten sprang mellan bokhyllorna och under sängen och jag lyckades skjuta ett skott fast sen då den kom fram för ett ögonblick kunde jag inte skjuta igen. Någon frågade mig varför och jag svarade " nej för då kryper den in under sängen eller något och dör, och vem ska hämta den då?" jag hade inte tanke på att röra vid något så äckligt som en katt(!). Sen slutade drömmen. Dessa två drömmar drömde jag med en natts mellanrum och jag skulle vara jätte tacksam för svar. Tackar även för en bra sida. "Camilla"


Katterna symboliserar synen på havandeskap och moderskap

Svar: Att drömmarna hänger ihop har du ju redan klart för dig så vi kan gå direkt på innehållet:

Det här är två drömmar som handlar om ansvar och skuld, och då särskilt i förhållande till vad du vill ha ut av de närmaste åren. Båten representerar din valfrihet, i det här fallet att du känner att kontrollen över hur framtiden ser ut är styrd av andra. Du förväntar dig missnöje och mothugg om du väljer en framtid utanför de ramar som din närmaste omgivning tar för självklar (föräldrar, vänner, släkt) Därför går det inte att röra sig på båten utan risk. Kattungarna symboliserar dina rent instinktiva behov. I den första drömmen handlar det om att att din hjärna prövar konceptet moderskap. Den kollar helt enkelt hur du skulle ta, och klara av, att bli mamma. Resultatet är att du inte tror dig vara redo för det ansvaret (katten är död men ändå väldigt närvarande). I den andra drömmen försöker ditt undermedvetna hantera de beslut som den första drömmen leder till. Att du inte är på väg att skaffa barn just nu, därför blir drömmen en ändlös upprepning avståndstaganden (du skjuter - ifrån dig - "barnen").

Den här typen av drömmar väldigt vanliga i din ålder och de går oftast över runt 21-23 års åldern.

107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page