top of page
  • Skribentens bildTor

Drömmer jag om min läggning?

Det här kanske blir lite långt att läsa, jag har aldrig kommit ihåg en dröm så här tydligt förut. Men det är bara första drömmen som jag kommer ihåg så starkt. Jag vet inte om den betyder något alls, men jag har aldrig kommit ihåg en dröm så starkt förut... Jag är inte den som ofta kommer ihåg mina drömmar alls faktiskt, men nu har jag drömt två dagar i rad. Något att nämna kanske är att på riktigt så är inte Ca kompis med S och L. Rättare sagt, hon ogillar dem väldigt starkt. Drömmen: Jag gick ned till köket för att fixa mig lite mat, tinad pizza från frysen. När jag kommer in till köket så var bordet jättelångt och min syrra och alla hennes kompisar satt och åt där. Jag hörde att det knackade på frys-dörren och jag öppnade. Frysen hade en jättedörr istället för 2 små. Där inne såg det ut som en isgrotta och inte som en frys. Mitt där I grottan, bland isen och snön, stod Ca, S och L. Ca berättade att hon och L hade kommit dit kl. 12:20 men S kom alldeles nyss. Min systers kompisar klagade att det blev kallt så jag släppte in tjejerna som stod i isgrottan. Precis när jag skulle stänga dörren ser jag P komma I grottan. När hon kommit fram förklarade hon att hon hade gått vilse när hon letade efter Pe's PRAO-plats som hon skulle besöka. Då gick jag ut för att kolla posten. I brevlådan låg min engelskbok. Jag blev så arg på min engelsklärare för att han ville att vi skulle göra engelska glosor medan vi var på Praon. Plötsligt satt vi i engelska salen. Jag satt långt bak och jag bara satt och knåpa för mig själv. Jag hörde folk som skrek "Aj" där framme och när jag tittar upp så ser jag en klasskamrat sitta och slå på folk som var runt om honom. Han satt längst fram vid katedern. Jag går fram till honom och kramar honom med hans armar låsta tills han har lugnat ned sig, då vänder jag tillbaka och sätter mig. På väg tillbaka ser jag min engelsklärare genom ett fönster i en dörr. Jag springer då fram och sätter mig. Jag väntar och väntar men min engelsklärare kommer inte in. Istället när dörren öppnas kommer en i min parallellklass in och skriker. Vi vänder oss om och börjar småprata med varandra. Sen ser vi min engelsklärare igen genom ett fönster på en annan dörr. Den här gången öppnar han dörren och går några steg in, efter dem stegen så försvinner han sakta (bleknar bort) och kommer inte ens fram till katedern. Vi blir alla jätteförvånade men kommer sedan fram till att alla lärare befinner sig i ett parallellt universum. Jag sitter på min plats och helt plötsligt går en gympalärare förbi. Jag säger "Hej" till honom och han stannar upp och hälsar på mig. Sen fortsätter han mot den bakre dörren och försvinner. Helt plötsligt ska vi leka lagkull där man måste vara 3 och 3. Alla hade några att vara med utom jag. Av någon anledning sprang jag ner för en lång trappa, men alla där nere hade också någon att vara med. Då hörde jag någon sjunga och vips så vaknade jag och insåg att det var klockradion... Den andra drömmen: Den andra drömmen kommer jag bara ihåg små fragment av... Hela skolan var på en campingplats och det var snö upp till knäna. Jag såg en av mina kompisar sväva ovanför snön och jag minns att jag av någon anledning kramade samma klasskamrat även i den drömmen, flera gånger dessutom. Just ja, jag skulle gå på toaletten och då jag och då var det tydligen en toalett inuti en pelare. Pelaren såg ut som något från ett antikt romerskt tempel och den höll inte heller upp någonting, den bara stod där och det var tydligen en toalett inuti. Men jag ville inte gå där för att några tjejer satt och tittade på, på stolar, framför dörren. De kunde visserligen inte se något men de skulle se att jag gick in.

Det var drömmarna, dessutom undrar jag om min egen sexuella läggning... Jag är nämligen inte säker själv. Undrar om drömmarna kanske kan hjälpa att säga något, eller om ni helt enkelt kan känna av sånt ändå. "Killen med DrömmEN"

Svar: Det gör ingenting alls om din fråga är lång - särskilt inte drömfrågor då detaljer och sammanhang ofta säger mer än drömsymbolerna i sig själva.

Nu till dina drömmar och låt oss börja med drömmarna och drömmandet i stort.

Du kommer troligen att börja drömma oftare framöver. Eller snarare, din sömnrytm har ändrats så att du börjar komma ihåg dina drömmar för du har alltid haft dem i en eller annan form. Ingen av de här drömmarna har en uttalad betydelse i sig, det är snarare så att de talar om en massa olika saker som egentligen inte har något större sammanhang.


Den första drömmen avhandlar i stora drag vilken relation du har till andra, på sätt och viss ifrågasätter drömmen din plats i den grupp människor du umgås med. De hänsyn du tar till andra och vilka hänsyn de tar till dig. Tyvärr så väcks du ur drömmen och du var redan på väg att vakna för de sista delarna av drömmen är jäktade på det sätt som många drömmar blir när man egentligen vill sova men man vet att man måste gå upp. Det gör att det enda som går att säga där är att du inte tycker att era lärare ser er som individer utan bara behandlar er som en grupp som går att byta ut mot vilken som helst annan grupp.

Den andra drömmen pekar på att du ser dig och dina närmaste kompisar som bättre än andra, att ni har något de inte har (svävandet) Toalett biten handlar om att du känner att det finns sidor hos dig som du behöver dölja - som du inte vill att andra ska veta om.

Av dina drömmar går att säga att du är väldigt normal för din ålder. Du är lite smartare än de flesta och du tänker mer på stora frågor än de flesta (känslor, filosofi, vad universum består av, vad döden är mm). Vad gäller sexuell läggning säger din drömmar att du är inkännande och givmild med känslor, de säger att du har ett stort ömhetsbehov och att du mer än du vill och kan skulle önska vara fysiskt nära andra människor.

Dina drömbilder visar om något att du har en gryende sexuell nyfikenhet om tjejer medan sammanhanget som du kramar killen under handlar om medkänsla, kamratskap och problemlösning. Inget av det säger dock något om vad du har för läggning nu eller vilken du kan utveckla i framtiden. Dessutom ska man definitivt inte använda drömmar och särskilt inte bara ett par drömmar för att uttala sig om vad en person tänder på. Det jag kan säga är det jag sagt ovan: Du är smart, intuitiv, medkännande och närhetstörstande och de kvalitéerna lägger grunden till ett gott liv vem det än visar sig att du föredrar att bli kär i om 5, 15 eller 25 år. Jag fattar att det är en jobbig frågeställning men du ska veta att den faktiskt är mindre viktig än den känns nu. Du kommer bli accepterad för den du är och hitta någon att älska, dessutom är sexualitet inte en tävling eller lagsport där man är tvungen att välja det ena eller det andra laget för alltid. Det är en process av upptäckande och växande som för många tar tid. Det viktigaste är att du respekterar dina känslor och känslorna hos den du är med, så länge det känns bra för alla inblandade är det helt OK att pröva sig fram.

Så lycka till och ha roligt, och ska jag tro dina drömmar har du ett riktigt bra kamratgäng runt dig att upptäcka livet tillsammans med.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page