top of page
  • Skribentens bildTor

Drömmar med budskap

Hej. Tack för en bra, intressant och seriös sida! Har skickat in drömmar till er förut men jag gör ett nytt försök. Jag drömmer väldigt mycket och kommer ofta ihåg mina drömmar. Jag tycker det är intressant och vill gärna lära mig mer om hur man tyder. Var kan man lära sig det? Har funderat mycket över en dröm som jag drömde för ca två månader sedan: Jag sitter vid ett piano, i en stor sal, typ en kyrka, och ska börja spela. Jag tar några toner men märker att pianot är helt out-off-tune, ostämt, men jag spelar ändå. Jag börjar spela en lovsång, runt pianot står många människor och sjunger. Bakom mig dyker det upp en kvinna som säger att hon vill be för mig, men istället för att lägga händerna på mig, griper hon tag om mina handleder och försöker tvinga bort mina händer från tangenterna. Jag kämpar emot men till slut lyckas hon. Men pianot fortsätter ändå att spela, utan min hjälp och ingen annan reagerar, ingen verkar tycka att det är konstigt. Jag lägger märke till att pianot inte låter ostämt längre, vet inte om det blev rent när jag slutade spela, eller om det blev så tidigare i drömmen. Den här drömmen skrämde mig mycket och det känns obehagligt. Betyder den att jag inte kommer att fortsätta spela nu, eller har det något att göra med min tro, typ att folk i kyrkan försöker tvinga mig att gå deras väg? Eller något helt annat. Dröm 2, drömdes samma natt: Jag är i mitt rum i vår sommarstuga. Jag öppnar fönstret och kryper ut på ett mossklätt tak som inte finns där i verkligheten, bara i drömmen. Jag sitter på taket, det är morgon och långt borta hör jag kyrkklockor som ringer. I drömmen är det som att jag gör detta för att pojkvännen ska komma tillbaka, någon sorts bön eller så. Sedan ska jag krypa in genom fönstret igen men jag stoppas av en massa spindelväv som hänger i vägen. Jag försöker dra bort den och krypa igenom men det går inte. Ju mer jag drar desto tjockare blir väven och den snärjer in mig mer och mer. Till slut är den som tjocka snören och jag känner att någon äcklig insekt fastnat i mitt hår. Igår natt drömde jag att jag träffade min FD pojkvän. Jag försökte säga att jag fortfarande älskar honom men då slog han mig.( Han har aldrig gjort något sånt i verkligheten) Men sedan började han gråta och ångrade sig, och sa att han egentligen ville leva med mig, men att han var så rädd. Snälla hjälp mig att tolka, vilket budskap har drömmarna till mig? Siar de om framtiden eller är det bara mitt undermedvetnas rädsla/oro? Tacksam för svar /IzoSvar: Det finns tyvärr ingen enhetlig utbildning i drömtydning just nu. Det finns faktiskt inte ens en bra drömtydningsbok. Bästa sättet är att läsa psykologi och specialisera sig, inte i första hand på drömmar utan på symbolik. Jung är rätt grund att ha för att sedan gå vidare in på just drömmar. Det kan bli lite lättare att få en grund snart för jag håller på att jobba med en kurs i drömtydning. Fram emot våren kommer jag att se om det finns intresse för en drömtydnings kurs på sidan.

Nu till dina drömmar. Den första drömmen behöver du inte vara orolig för. Trots att du "förlorar" handlar helheten om att du möter och besegrar utmaningar. Förlusten handlar om det misslyckande med förhållandet du just då arbetade med inom dig. Också en hel del om just din omgivnings förväntningar på förhållandet och dig. Men i sin helhet handlar det om att ta nya tag, du spelade dåligt medan du var i förhållandet som du sedan blev tvingad ur. Du spelar bättre (det är ju fortfarande du som "skapar" musiken i drömmen) när du inte är "bunden". Min gissning är att du har en hel del ilska inom dig riktad mot de kompromisser och de band du la på dig under ditt förhållande med ditt ex (i slutänden riktad mot honom).

Dröm ett handlar alltså om frigörelse och är till för att du ska finna kraft att gå vidare - inte att du ska känna dig nertryckt.

Nästa dröm säger nästan exakt samma sak. Du är nu ute i ett nytt liv, att gå tillbaka är att återvända till något som gör dig mindre än du är. Du bär på en frihetslängtan som kanske inte bara har att göra med din pojkvän - kanske finns det också andra och annat i din omgivning som håller fast dig i en mall du egentligen inte vill vara i?

Dröm tre samma sak men mer direkt. Här manifesteras det beroende du varit i och det svek uppbrottet var mot dig med fysiskt våld för att sedan vändas i förebråelser och självkritik när HAN ber om ursäkt för vad HAN gjorde. Återigen ett försök av ditt undermedvetna att visa på det absurda i att du ska bära bördan av något som inte var ditt fel eller ens bra för dig.

Dina drömmar siar om ditt förflutna och manar dig att gå din egen väg. Det finns inga hemliga vägar framför dig - bara de stigar du själv väljer att skapa. Men var beredd på att du kommer att få stå upp för det du tror på - din omgivning kommer fortsätta försöka säga åt dig att de vet ditt bästa - de har fel för det gör du själv.

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page