top of page
  • Skribentens bildTor

Dröm om fd lärare

Fråga: För ungefär 3-4 veckor sen hade jag en dröm, en slags mardröm! Jag var i min skola, men allt va annorlunda, även om det i drömmen kändes "normalt". Det gick även andra på skolan som inte går där utan på andra skolor, även killen jag är kär i. På något sätt under "skoldagen" så satt jag och några kompisar utanför några affärer på stan, och tittade upp på en byggnad. Eller, jag gjorde det, och såg en man som tidigare vart min lärare, men som fick sluta tjänsten. Hursomhelst, jag kände en oro och en slags skräck och meddelade mina kompisar om honom, och alla blev rädda och skyndade tillbaka till skolan! Detta är konstigt, för jag har aldrig vart rädd för honom! Då hade vi rast och jag var i andra änden av själva skolan än vad jag brukar, och där fanns killen jag är kär i och även några från min förra skola var där, och alla visste typ om att "mannen/läraren" vi sett på stan var inne på skolan någonstans och gömde sig! Jag går fram emot några skåp, under mig åt vänster där en dörr finns och ser en tjej från min gamla skola, frågar ungefär "Var finns han?" Jag uppfattar mig i efterhand som en aningens hysterisk när jag sa/skrek så. Exakt efter att jag sagt så hoppar han fram ur skåpet som fanns framför mig och går snabbt emot mej med ett sjukt leende på läpparna (jag är inte säker, men jag uppfattar det som att han han har en kniv, men jag är verkligen INTE säker) och jag skriker, springer, men han får tag i mej och då vaknade jag. Vad betydde den här drömmen? Den va hemsk, och ja skulle gärna vilja veta va den betydde! En annan sak, jag har fått svar av er förut på en kärleks fråga, och har försökt att tänka lite smått på vad du/ni svarade, men jag fann svaret lite oklart. Skulle ni kunna hjälpa mig igen? Det är så här, att jag är kär i en kille, han nämnde jag i mitt första brev. Sen tror jag även att jag är kär i en annan kille, äldre än mej. Den äldre killen och jag ska var någon dag, bara vi två. Vill han bli mer än vän med mej, eller är han bara ute efter att knyta vänskapligt band? Det jag dock tycker är lite kul, är att just våra stjärntecken (mitt och han i det förra brevet) passar bra med varann, efter eran "kärleksmatching" här på sidan. Kan du se lite mer detaljerat på killen jag kommer bli ihop med (och när blir det ungefär?)? Är det även så att eftersom jag inte uppfattar mej som särskilt söt, att jag då blockerar mej och inte "kan" tro att nån annan tycker att jag är det, kan det vara det som gör att jag inte haft någon pojkvän på länge? Det stod bland annat i svaret i det förra brevet, att det inte såg ut som att jag skulle gå in i det nya året ensam. Men det är verkligen inte länge kvar, och som sagt var, ingen verkar vilja ha mej. jag känner mej nästan desperat efter svar på mina frågor!!! Hursomhelst, Tack på förhand!

"Vaddermark"Svar: Låt oss börja med kärlekslivet. Den äldre killen har inte tänkt ut riktigt vad han vill än. Det gör att mycket beror på vad som händer mellan er när ni får tid tillsammans. Troligen leder det inte till något just då men ni bygger en bra grund för framtiden. det ser fortfarande ut som om du inte går in i det nya året ensam, ska du på någon fest till nyår kanske? Trots allt har jag hellre fel än går emot vad mina kort faktiskt säger. Nej, det beror inte så mycket på dig hur andra ser dig, det finns många som är intresserade av dig. Men på ett sätt har du rätt - det gör att du inte tolkar andras tankar om dig rätt. Det finns många som har dig lite i tankarna men som lägger det åt sidan eftersom du inte verkar titta åt deras håll alls. Du är mer eftertraktad än du vet om.

Nu till drömmen: Det här är en dröm med flera mycket små antydningar till budskap än det egentligen är en dröm som betyder en särskild sak. Läraren symboliserar din rädsla för att saker inte är som de ser ut att vara samt är ett försök att från ditt undermedvetna att få samma bild av honom som din omgivning har, eller säger sig ha. Du vet vad han fick sluta för men din bild av honom var inte den som alla nu verkar tro på. Det skapar en osäkerhet och därför försöker din hjärna hitta på sätt att förklara vad som gör honom så "ond". På sätt och vis visar den delen av drömmen på att allt inte alltid är som det ser ut att vara. Sedan är det väldigt mycket "actiondröm" över din dröm - det är den typ av drömmar som man har när man håller på att vakna och medvetna tankar och idéer smyger sig in i drömmarna. Det gör att massor av olika saker blandas och att hjärnan försöker hitta samband som egentligen inte finns, därför upplever du det här som en mardröm eftersom den är skrämmande men utan egentlig handling eller mål. Det enda man säkert kan säga är att du är mer förälskad i din förhoppning och fantasi om killen i drömmen än du egentligen är i honom.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page