top of page
  • Skribentens bildTor

Det tar tid att släppa taget och hitta kärleken på nytt

Jag har genomlevt mina tuffaste 15 mån har fått tillbaka en stabil grund att stå på igen. Saknar den stora kärleken i mitt liv. Gör ont varje dag vetskapen att den jag har kärlek till och där allt kändes rätt inte väjer att tordas återuppta en djupare relation. Jag lyssnar på min intuition och följer oftast vad som känns rätt., Det har också kostar på. Tror på vänlighet omtanke och genuin kärlek genom goda handlingar. Hoppet håller mig uppe även om den logiska delen talar till mig om motsatsen. Önskar veta hur och när jag äntligen få möta kärleken igen.

Sorg och Längtan

En äkta kärlek går inte över snabbt, ge dig själv tid att läka så hittar den dig igen

Svar: Att sörja en kärlek som lämnat en är på många sätt likt att sörja någon som gått bort. De två sorgerna går naturligtvis inte att jämföra i djup eller innerlighet eftersom de är olika på många sätt men de följer samma faser:

Först chock och förnekelse när man helt enkelt inte kan tro att det hänt

Sedan smärta och skuld när saknaden av det man hade verkligen sköljer över en och man hittar fel på sig själv för att förklara vad som hände, hur och varför.

Därefter ilska och köpslående när man varvar at vara arg med att försöka hitta sätt att byta något man själv har, gör eller känner mot bara ett ögonblick med den man saknar och naturligtvis helst så mycket mera än det.

Efter det sjunker vetskapen om det man förlorat in helt och man drabbas av depression och djup saknad.

Först därefter börjar helandet med att man börjar hitta fotfästet igen och därefter når man de två sista faserna.

Den första av dem är att man rekonstruerar sig själv, hittar nya mål och börjar se framåt.

Slutligen accepterar man att det som hänt verkligen har hänt och i och med det börjar man få hopp om en ny framtid för sig själv och kanske också med någon annan.

Alla faser kommer inte samtidigt för alla och man brukar också ofta glida fram och tillbaka mellan dem. Vissa dagar mår man toppen och tror att man ”lagt det bakom sig” för att nästa rasa tillbaka ner i det svarta hålet av saknad, skuld eller ilska.

Det hela blir dessutom ofta mer komplicerat om det man saknar är en kärlek som lämnat en eftersom man fortfarande kan stöta ihop med personen, prata med den, drömma om den och ibland – vilket verkligen sabbar helandet – återuppta en intim relation. Den sista biten är verkligen dålig eftersom att ha sex med sitt ex oftast (inte alltid men oftast) kastar tillbaka en till den känslomässiga början och när sedan exet fortfarande inte vill ha en startar helandet om och blir djupare med större inslag av skuld och ibland självhat.

Därför brukar jag säga at det är helt OK att återuppta en relation med en som dumpat dig – EFTER att du är helt över personen och gått vidare.

Då startar ni på nytt på allvar och då kan ni bygga en ny relation som två nya människor.

I min erfarenhet brukar det dock vanligen leda till att den som lämnade vill starta på nytt medan den som fick sitt hjärta krossat nu ser igenom fasaden och därmed tackar nej. (det är ju alltid lite speciellt att försöka bli ihop med någon som krossade ens hjärta och nu ylar på om evig kärlek – vilket man VET inte betyder samma sak för hen som för en själv).

Att jag börjar med att säga detta är för att jag vill börja med att säga att jag är imponerad över din själsstyrka och självinsikt. Att komma dit du är idag på bara 15 månader är stort men som du själv vet finns det läkande kvar att göra. Det gör att du börjar längta efter kärleken, du vill hitta det du saknar så att du kan bli hel på nytt, stark på nytt och hitta ditt eget liv igen

Du kan dock räkna med att det är en bit kvar tills du är framme men det behöver inte betyda att kärleken måste vänta tills att du är hel. Kärleken är inte en pokal som väntar på andra sidan ett målsnöre utan ett levande ting som du kommer stöta ihop med längs vägen. Kanske är du redo direkt när den dyker upp, kanske behöver den vänta lite för att inte bli konsumerad av hålet i ditt inre och bli ett ”mellansteg” på väg mot riktigt delande.

Med det sagt – dags att titta på korten och det blir Morigana som står för lägget (hon nästan hoppade ner i min hand så hon känner verkligen med dig hon också).

Först en hälsning från Morigana:

Du är i mer balans än du tror, en dramatisk förändring väntar i och med ett möte med någon som skakar om dig


Spådom:

Du vill ha för mycket på en gång just nu men det kommer krävas två som tänker samma för at framtiden ska bli din. Skynda långsamt.

Du har mycket energi i dig som behöver ett utlopp som inte är kärlek för för mycket eld på en gång bränner inte bara kärleken utan också dig. Du får möjlighet att hitta det utloppet och göra en stor livsförändring, troligen i arbetslivet där nya möjligheter tvingas på dig. Det kommer kännas otrygg men ger dig ett fokus på dig själv som ger dig praktiska hinder att övervinna. Den styrka du hittar då hjälper till att tvätta bort dina tvivel och öppnar dig för en ny kärleksvår.

Du behöver och förtjänar att se kärleken rent och möta den när vare sig du eller den förväntar sig att hitta den och så kommer också ske.

Den stora kärleken kommer men stegen innan den handlar om att göra upp med det du blivit bestulen från och se på ditt liv som ditt eget. Först efter att du är rättvis mot dig själv och ser dig som den självständiga och åtråvärda person du är kommer du omfamna kärleken iställef för att drunkna i den.

Undvik att följa råd om att leta för letandets skull. Att andra finner tröst och värme hos dig utan att ge dig detsamma tillbaka är ingen väg till en ny gryning.

Kort tolkning av mig – kärleken kommer och den kommer stort och hett men det finns fallgroppar på vägen. Låt dig inte luras av din längtan utan gör bara det som verkligen känns rätt.

Det ligger fortfarande lite tid mellan dig och den stora kärleken (kort är usla på tid eftersom de inte behöver följa samma solbaserade livsrytm som vi) men min uppfattning är att vi pratar om minst 3 månader och snarare 6 eller i värsta fall 9 innan du är redo att hänge dig helt åt någon och möta denne på lika fot så att hen kan göra det samma för dig.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page