top of page
  • Skribentens bildTor

Det finns vägar ut

Jag undrar om ni kan se hur och när mitt liv kommer att förändras. Om och när denna misär vänder. Har nu varit sjukskriven i ca 1 år p.g.a depression och känner att krafterna snart börjar ta slut. Känns som om jag går på sparlåga och ibland vet jag varken ut eller in. Önskar innerligt jag kunde finna glädjen, få känna mig lycklig och kunna njuta av livet. Men just nu är det ens svårt att finna någon mening med det trots att jag funnit kärleken igen =/ Är rädd för att älska och låta mig älskas, är rädd att det ska stöta bort mannen jag sedan 8 månader är tillsammans med. Jag vill gärna att han ska stanna men vågar inte tro. Jag hoppas ni kan hjälpa mig se något ljus i detta eviga mörker för jag gör det inte.

"Stenbocken"Svar: Det du måste göra är att besegra din depression. Att du fått den har visserligen en astrologisk förklaring med den hjälper dig egentligen inte just nu. Det som hänt är att du för ett år sedan gick igenom din andra Jupiterretur. Den markerar att ungdomen är över och vuxenskapet påbörjas. Oftast är det en bra tid som ger mycket energi och en rejäl knuff framåt men i ditt fall blev det mer en period då du fastnade i allt du lämnar bakom dig. På sätt och vis kan man säga att du inte är klar med ditt uppväxande än och att det lett till en känsla av tomhet och meningslöshet.

Jag kan också säga att det här kommer att gå över eftersom yttre förändringar kommer att tvinga på dig andra ställningstaganden. Det är dock ett par år dit och det kan bli ganska drastiskt. Lyckligtvis finns det flera alternativ på vägen som gör att du själv kan ta dig ut ur din depression.

Det viktigaste är att du gör upp med skälen till att du är nere - att du inte hunnit avsluta förra steget i din utveckling innan nästa tagit vid. Något som kunde hjälpa väldigt fort är att du lämnar sjukskrivningen bakom dig och går tillbaka till studier igen. Studera inte för att du måste utanför att du vill, välj något som attraherar dig och bli en del av en annan umgängeskrets än den du har nu. Jag förstår att det känns väldigt avlägset just för stunden men du kommer att märka att varje dag du orkar gå dit gör nästa dag lite lättare.

Kom bara ihåg att du pluggar av lust - inte för att få "rätt" betyg, se det som en rolig tid och låt din nyfikenhet leda dig - inte jakten på resultat. Eller på ett mer rakt språk oroa dig inte för tentor och omdömen låt det gå som det vill och koncentrera dig på det som är roligt. Annars är alla förändringar också positiva just nu - allt ifrån att möblera om till att byta jobb hjälper dig att få in fötterna under dig.

Som du märkt har jag inte sagt ett ord om kärleken och det är för att jag inte ser att den är i fara. Luta dig på din käraste - han håller för det

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page