top of page
  • Skribentens bildTor

Dataspel i drömmar

Hallå, hade en mycket besynnerlig dröm idag som jag skulle vilja att ni kollade på. Det hela började med att jag befann mig i en djungel, sen gick jag runt en krök och befann mig i någons hus (känner igen stället men har svårt att komma ihåg vem som bor där), väl där så blev jag attackerad av 3 fiender från två olika spel som jag är mycket förtjust i och alla utgångar spärrades av något slags kraftfält. Efter att jag hade gjort mig av med dessa så satt jag helt plötsligt med mina två katter på golvet i samma rum (jag har inga katter i verkligheten dock), katterna mådde mycket dåligt och jag skulle ta livet av dem i barmhärtighetssyfte, detta funkade dock inte så bra men efter en stunds försökande så lyckades jag dock vrida nacken av dem båda, det var inte så att de försökte fly eller något, jag lyckades bara helt enkelt inte ta kål på dem. Då befann jag mig helt plötsligt tillsammans med en bekant på en kiosk som jag besökte väldigt frekvent när jag var i 14-15 årsåldern, denna hade nu blivit en glassbar och vi stod där inne och snackade, då drog han upp att hans brors kompis hade ringt från en stad som ligger mycket långt ifrån min hemstad och berättade att det gick rykten där om att jag hade stulit folks lägenhetsnycklar för att sedan sälja lägenheterna i andra hand, detta stämde dock inte i drömmen och jag avfärdade det hela som ett rykte. Efter detta gick vi ner mot centrum i min hemstad och småpratade, då befann jag mig helt plötsligt i ett klassrum tillsammans med en av mina lärare, läraren i fråga berättade samma sak som min bekant tidigare gjort, jag hade stulit hans brors kompis lägenhetsnycklar och sålt lägenheten i andra hand, sen vaknade jag. "Karl"


Ibland kan drömmar "låna" bilder av spel eller film. Detta påverkar inte betydelsen men ofta formen

Svar: En mycket utförlig, detaljrik och levande dröm. Utan tvivel så kände du både en stor press när du inte lyckades döda katterna, samtidigt som det kändes löjligt att det inte gick. Det här är en "filmdröm" Det vill säga en dröm som visserligen har en djupare mening men som inte lyckas komma i mål riktigt som ditt undermedvetna hoppats. Därför byter den handling hela tiden. Vanligast beror den här typen av drömmar på att man är lite för vaken och aningens för medveten om att man har en dröm. Det gör att du medvetet kan påverka innehållet i drömmen och helt enkelt stryka grejer som du inge gillar. Då kompenserar hjärnan med att dra till med sannolikare omgivningar men mer osannolika historier (som lägenhetsstölderna) och det slutar nästan alltid med att man vaknar. (Min gissning är att du vaknade bara minuterna innan du skulle stiga upp i alla fall.)

Allt det här gör att drömmen inte riktigt går att tyda men det jag kan säga är att du funderar på att göra en mindre förändring i ditt liv (troligen köpa en kapitalvara eller möjligen ett medlemskort till ett gym eller liknande) och att den kommer att få oväntat stora effekter.

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page