top of page
  • Skribentens bildTor

Björnarna förstör saker i min dröm

Jag skulle vara väldigt tacksam om ni ville hjälpa mig förstå några drömmar jag haft den senaste tiden. Det handlar om 4 tillfällen då jag drömt liknande saker. Jag befinner mig inuti min farmors hus på landet (där jag tillbringat många somrar och har enbart glada minnen från), som förutom möblerna är alldeles tomt. Det är sommar och jag tittar ut genom något fönster. Utanför kan jag se några brunbjörnar närma sig huset. Jag gömmer mig i köket för att de inte ska hitta mig. Björnarna går omkring på gården och förstör - de river upp farmors grönsaksland och antastar trädgårdsmästaren som inte finns i verkligheten men som är med i drömmen. I två av drömmarna är björnarna relativt lugna men jag är skräckslagen för att de ska komma och äta upp mig. Dessutom går inte ytterdörren till huset att låsa ordentligt, bara att stänga. I en av drömmarna är scenariot detsamma, men björnarna är nu plötsligt aggressiva och dödar människor. När jag tittar ut genom fönstret ser jag en fruktansvärd syn: en av björnarna sliter upp halsen på en ung flicka som skriker i dödsångest. Vansinnigt otäckt... En av drömmarna är på samma tema som tidigare, men istället för björnar är det lejon som går omkring ute i trädgården. Djuren i drömmarna har aldrig tagit sig in genom ytterdörren till huset, även om de i någon av drömmarna försökte göra det. Vad kan det betyda att jag drömt samma saker ett flertal gånger? Jag har visserligen livfulla och detaljrika drömmar som jag oftast minns mycket av, men det har aldrig tidigare hänt att de upprepats. Dessutom verkar det som att dessa drömmar kommer när jag mår som bäst. "Maria"


Björnen är en stark drömsymbol som vanligen symboliserar kända men lösbara problem

Svar: Dina drömmar talar om rädslan för det du inte kan kontrollera. Du är på en plats där du känner dig trygg (din farmors hus) och dit in kommer inga faror. Huset symboliserar din sfär. Den delen av din tillvaro som du själv styr över och är tyrgg i. Att det finns stora vilddjur utanför tyder på att det finns orosmoment som du känner att du inte kan påverka. Det handlar troligen om att du ibland känner dig maktlös. Trädgårdsmästaren antyder att det kan handla om din arbetssituation. Att djuren blir mer och mer aggressiva tyder på att du går mot en förändring i ditt liv. "hoten" kommer närmare, det betyder dock inte att det är en dålig förändring. Hoten är i första hand riktade mot din trygghet och din stabilitet, inte din framgång eller ditt liv. Att du inte kan låsa dörren visar också att du är ängslig för att förlora det du har, att du inte kommer att kunna hålla kvar vid allt om det kommer en förändring. Genomgående i drömmen är att du förhåller dig väldigt passiv. Du ser saker hända och röra sig men du stannar bakom ditt fönster, innanför dina väggar. Det är det egentliga hotet. Om du inte går ut och tar i tu med de saker som "hotar" dig så kommer de att växa sig starkare och starkare. Tar du istället tjuren vid hornen så kommer du både att må bra och få trevligare drömmar.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page