top of page
  • Skribentens bildTor

Båtdrömmar

Jag hade en konstig dröm häromnatten och det skulle vara intressant att höra vad ni har att säga om den! Jag och en av mina bästa väninnor var på en båt. Vi låg förankrade en bit utanför hamnen och tänkte nog åka iväg dagen därpå. Vi var nere i en hytt och tänkte sova. Jag frågade henne om hon hade låst dörren till hytten, och hon svarade att det behövdes väl inte. Det kunde väl inte komma in någon ändå! -Jodå, trodde jag... Det är ju så nära till land och långgrunt så det kan det visst det! Jag skyndade mig mot dörren för att låsa, men just då var det någon som försökte tränga sig in i hytten. När jag försökte stänga dörren för att kunna låsa, satte han en fot emellan! Jag fick panik när han lyckades komma in och började slå av all min kraft. Jag lyckades slå honom medvetslös (eller död) och fick hjälp av min kompis att dra upp honom på däck och dumpa honom i det långgrunda vattnet. Hon frågade om jag trodde att jag hade slagit ihjäl honom, och var lite ängslig, och jag sa att det hoppas jag att jag har... Jag kom ihåg att jag tittade ut över vattnet och såg en massa kroppar som låg under vattenytan och bara fick en tanke i huvudet att de var "såna som han" som hade gått samma öde till mötes genom tiderna ända sedan 1400-talet ungefär (!!!) Sedan ankrade vi loss och åkte iväg med båten. Synd nog så minns jag inte vad som hände sedan, men vi "klarade oss" i alla fall undan farorna sedan vi ankrat loss.... /Christina


Det är ofta det som inte syns som är hotet och eller lärdomen

Svar: Det är inte helt lätt att tolkad dröm som du drömt. Helt klart är att du känner att det finns en skillnad mellan ditt liv och din livsstil och den som andra människor har. Du känner att det finns ett yttre hot som du måste värja dig ifrån. Det kan vara risken att få sparken, ett tryck på ditt förhållande av andra kvinnor eller något liknande. Att du vinner mot inkräktaren är dock bra. Det visar att du har ditt liv under kontroll och att du kan hantera eventuella problem. Vad som inte är riktigt lika bra är att ni slänger förövaren i vattnet och att det är fullt av andra "förövare". Det antyder att du har använt hårda och kanske oärliga metoder att få saker att försvinna förr. Det är din "samvetsbörda" du ser och problemet är inte att den finns, problemet är att den syns. Det betyder att sådant som du trodde att du löst och lagt bakom dig kan dyka upp igen. Rannsaka ditt minne så att du är beredd och kan hantera din historia när den kommer och gör sig påmind.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page