top of page
  • Skribentens bildTor

Återkommande kristallklar dröm

Hej, under förberedelserna för ett evenemang träffade jag och en väninna en person som ska låna ut saker till evenemanget.

Vi åker och hämtar dem och jag tackar för lånet. Mötet tar typ max 10 minuter.

Nåt händer där och då.förstår jag senare..

Jag börjar drömma om mannen...varje natt i stort sett i flera månader...samma dröm varje natt...

Landskapet i drömmen pratar om ensamhet och utsatthet

Jag och en väninna är ute och går med våra hundar..det är vinter och kolsvart ute..vi går förbi en byggnad när vi hör någon ropa högt att "denna mannen" har gått igenom isen, han ligger i en vak..

Min väninna skriker till mig..gör nåt!..Jag ger henne kopplet till min hund, springer in i byggnaden framför oss där det står en massa skotrar utanför.

Därinne sitter det en massa män runt bord och pratar..jag springer in, skriker att han har gått genom isen men ingen tror mig..typ..utan sitter lugnt kvar.

Jag vänder på klacken, springer ut genom hallen, rycker åt mig spännband som hänger på en krok och ut genom ytterdörren. Jag springer fram till skotrarna och kollar tills jag hittar en skoter med nycklarna i, jag startar den hör min väninna skrika.. kör Mia ..och jag åker nedför sluttningen mot isen..jag ser mannen ligga i vaken..jag kastar ut spännbandet och skriker till mannen att trä det genom armhålorna och hålla i sig..jag sätter mig på skotern och drar på..mannen flyger ur vaken som en kork ur en flaska...och där tar drömmen slut!!


Svar: Uppenbart är att du redan vid ert första möte fick en mycket tydlig bild av att mannen behövde räddas., troligen från sig själv.

Att drömmen är så uppenbart fokuserad på en annan persons ensamhet och oförmåga att komma ut ur sin situation är ovanligt (drömmen utspelar sig på vintern där kylan representerar avstånd till andra, att ni går med hundar vilket är ett djur som i detta sammanhang symboliserar personlig trygghet och vaksamhet, att han ligger i en vak – mer ensamhet och dessutom total oförmåga att ”rädda sig själv”, att ingen annan – särskilt inga män – kan hjälpa honom, att du går genom så många olika steg för att ger honom hjälp) och att du får så starka och ihållande drömmar om en person efter ett enda möte betyder att du dels är oerhört empatisk och bra på att ”läsa” hur andra människor mår och dels på att det finns ett särskilt band mellan just er två.

Hur du räddar honom är också väldigt intressant – att han flyger ur vaken och att drömmen tar slut där är också betydelsefullt. Det betyder att du ger honom och hans situation en omedelbar lättnad men att det inte finns en klar bild, eller ens en plan om vad fortsättningen kan/kommer att bli.

Uppenbart är att ni kommer träffas igen ( i verkligheten) och att detta är ett mycket tydligt exempel på hur förutsägande drömmar ser ut och fungerar.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page