top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Ulf Kristersson

Rätt man på egna meriter

 

Ulf Kristersson är inte partiledare för att han är en väl avvägd kompromiss eller ett strategiskt, populistiskt smart val. Ulf Kristersson är partiledare eftersom han genuint förkroppsligar det som de moderna moderaterna vill vara. Konservativ, stabil, pålitlig med en genuin, nästan religiös, tro på tillväxt som lösning på alla problem.

Till det kommer en behaglig personlighet, en lågmäld och samtidigt lite spetsig humor och ett sätt som får honom att ta precis lagom mycket plats i alla situationer. Ulf trivs dessutom på scenen och i medialjuset men vill ha, behöver ha, torrt på fötterna och något att säga för att publiken ska bli lika trollbunden som han är.

Han fullföljer också devisen att ”Laget är större än Jaget”, åtminstone så länge det är uppenbart att han är kaptenen och så har det alltid varit. Ulf har alltid lett det han är satt att ansvara över, ibland från skuggorna men i slutänden alltid som förgrundsgestalt.

Hans metod är att istället för att säga vad som är rätt låta fakta mala ner motståndet tills hans väg är den uppenbart rätta. Då och då kan det krävas mer fakta för att bevisa ståndpunkten han företräder och han är en mästare på att gräva fram den.

 

Styrka: Den genuina tron på det han gör, viljan att förändra och driften att förklara. Till det kommer en ändlös energi och ett självförtroende i Napoleonklass. Går in i alla situationer med huvudet högt.

Svaghet: Tror på egenansvar och att andra är lika bra på det som han själv. Devisen ”den vuxna i rummet” riskerar att bli liktydigt med ”den frånvarande pappan” när allt ska vara självreglerande.

Pålitlighetsfaktor: På en sedvanligt hög moderat nivå. Svansföringen är alltid på topp och han byter inte riktning eller åsikt utan en riktigt bra (bort)förklaring men när den är spikad går svängandet fort.

Kortsiktig inflytande på politiken: Måttlig. Han är en bra chef men en sämre ledare. Inte en man av (fungerande) snabba utspel utan behöver en plan, snarare än en idéplattform, för att nå fram.

Långsiktigt inflytande på politiken: Massivt om han kan klamra sig kvar. Kommer göra en lika grundläggande omdaning av politiken som Reinfeldt men han behöver tid för att rada upp ankorna.

 

Hur vinner man lättast mot Ulf: Öppna för sifferexercis och avfärda sedan hela klabbet och spela på känslor. Ulf kommer alltid vinna på fakta men fakta är tråkigt så låt honom dra exemplen och byt sedan ämne innan det ska dras slutsatser. Då är Ulf den tråkigt ”vuxna i rummet” och du visionären med vilja. Låt inte för allt smör i Småland gå till att dra slutsatser av fakta för då är du rökt!

Sannolikaste skandal: ”Låt-gå skandalen” Ulf är en av de mest problemfria politikerna på den norra hemisfären men hans partikamrater är det inte och det de gör skvätter på Ulf. Tills han har skaffat en rejäl bandhund (typ Kinberg-Batra) som skrämmer ordning i leden kommer det fortsätta att stänka.

Guilty pleasure: Svårlästa böcker och lättsmälta filmer.

Vårt översiktshoroskop

 Vi ställer många olika typer av horoskop. Vårt översiktshoroskop ger en snabb och lite tillspetsad bild av en person tillsammans med en kortfattad översikt av det kommande året. Eftersom det är så översiktligt är det också en perfekt form för kändishoroskop och det är ett sånt horoskop du just läst.

Du kan naturligtvis beställa ett för dig själv eller någon du är nyfiken på i vår shop.

bottom of page