top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Stefan Löfven

En Svensson med extra allt

 

Bildgooglar man ”Betongsosse” föreställer en av de fem första bilderna Stefan Löfven (vilket är ett fall framåt för 4 år sedan var det två). Man kan inte komma närmare bilden av den hårt slitande, tungrumpat förankrade bilden av arbetarförkämpe om man stängde in fyra arbetsklassförfattare i ett rum och gav dem i uppgift att försöka.

Men det är bara ytan för Stefan är också passionerad, idédriven och mer ”lajbans” än Juholt någonsin var – han är bara mer privat om det.

När det kommer till politik är han ytterst målinriktad och allt är förhandlingsbart. ”Gör din plikt – kräv din rätt” är det mantra Stefan använder men innerst inne är ”Ingenting är heligt – allting är möjligt” en rättvisare beskrivning av hur han fungerar vilket är användbart när man leder en minoritetsregering.

Samtidigt är han otroligt ”Svensson”, vilken svensk man som helst mellan 38 och 99 kan sätta sig ner med honom och dela en typisk svensk berättelse. Lumpen, jobbet, fiske, fylla, slagsmål, erövringar, kärlek – alla har något gemensamt med Stefan.

Trots att Stefan är väldigt temperamentsfull var det många år sedan han lät det gå ut över sitt ledarskap. Istället för att slösa energi på att förklara saker för femte gången talar han om vad som ska göras och ser till att få det gjort.

 

Styrka: Förankring och passion. Att tro på det man gör och är villig att gå genom eld för att uppnå de resultat man söker är svårslaget.

Svaghet: Temperamentsdriven! Viljan att uppnå går ut över tålamodet och det blir lätt en enmans-show när de runt honom inte ”är med på tåget”.

Pålitlighetsfaktor: Om du delar synen på målet är allt är den riktigt hög men priset är att allt och alla vid något tillfälle bara är en stegpinne på vägen dit.

Kortsiktig inflytande på politiken: Som driven statsminister har man automatiskt enormt inflytande men omstöpning tar tid så det som syns är mest attitydförändringar.

Långsiktigt inflytande på politiken: Dit Stefan vill styra går tvärs emot vart världen är på väg. Behöver tur och tid för att bli mer än en gyllene parentes i partiets långa historia.

 

Hur vinner man lättast mot Stefan: Man är kvinna! Stefan klarar alla debatter men har svårt att hitta rätt tonläge mot kvinnor. Särskilt kvinnor som ser världen ur ett helt annat ljus än han. Mardrömsopponenten är Nyamko Sabuni, hetast debatt blir det med Annie Lööf.

Sannolikaste skandal: Stefan är passionerad och ingen relation, oavsett hur helgjutna, är helt ute ur farozonen när ena parten brinner.

Guilty pleasure: Sport, sportresultat och allt som hör den kulturen till.

Vårt översiktshoroskop

 Vi ställer många olika typer av horoskop. Vårt översiktshoroskop ger en snabb och lite tillspetsad bild av en person tillsammans med en kortfattad översikt av det kommande året. Eftersom det är så översiktligt är det också en perfekt form för kändishoroskop och det är ett sånt horoskop du just läst.

Du kan naturligtvis beställa ett för dig själv eller någon du är nyfiken på i vår shop.

bottom of page