top of page
  • Skribentens bildTor

Vilket jobb ska jag välja?

Jag har funderingar angående arbete (som ni svarat på förut att det är på väg in nytt) Det är så att jag fick veta av en fd skolkamrat att nya rekryteringar nog skulle bli på dennes jobb, vilket blev bekräftat kort därpå. Jag lämnade in en spontanansökan men läget har verkat väldigt stilla angående rekryteringarna, jag pratade med han som har hand om det för att visa mitt intresse och han ville att jag skulle skicka mitt ansökningsmail till honom igen. Vilket jag gjorde här i veckan och han har också frågat min vän om mig..kanske är det så att jag inte faller på läppen men det känns ändå lite konstigt med rekryteringarna, varken jag eller min vän har sett någon annonsering av tjänsterna.. Hur skulle ett sådant jobb passa mig, har jag det som krävs? Jag hade mycket hopp från början på detta jobb eftersom jag ville till något annat, men det svajar när tiden går också. Så till två andra arbeten som jag sett och nog tänker söka, båda pendlingsavstånd på olika orter men lite tvivel som spökar och även lite rädd att det ska vara lite "samma" som jag har haft så länge.. Kortfattat är det ena pedagogiskt stöd och det andra riktar sig mer till arbetsmarknad. Hur passar dessa jobb mig och har jag stor chans att få något av dom?

Velig eller magkänsla.

Att ge andra stöd är en av dina styrkor

Svar: Hej igen och tack för din fråga. Låt oss börja med ”jobbet som inte finns” dvs det som inte är utannonserat. Tekniskt sett behöver de arbetskraften men saknar de formella möjligheterna (klartecken) att anställa. Det kommer – troligen – det fattas ett beslut som till sist kommer ner till rena budgetöverväganden.

OM det jobbet blir utannonserat ligger du väldigt bra till (60-40 att det händer).

Nu till de andra arbetena – det som blir mest ”samma” är det pedagogiska arbetet men båda innebär ett steg i en ny riktning.

Inget av jobben är de du kommer fastna för men båda är bra stegpinnar mot framtiden.

Om du hamnar i läget att du kan välja själv är arbetsmarknadsjobbet lite bättre då det snabbare ger dig nästa möjlighet.

2021 kommer bli en intressant resa för dig och att du ha lite fjärilar i magen är bara bra eftersom det gör att du tar tillvaron på allvar.

Ändringar kommer redan i år och ger framtiden en spännande start

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page