top of page
  • Skribentens bildTor

Varför stämmer inte mitt horoskop?

Jag är en tjej som är oerhört intresserad av astrologi. Jag har nu lite försiktigt börjat ställa mitt egna horoskop med hjälp av en del litteratur. Men jag vet inte om mina beräkningar är rätt. Jag skulle vilja veta om det stämmer att jag har jungfrun som ascendent, 21 grader? När jag läser under stjärntecknet jungfrun så tycker inte jag att det stämmer på mig, varför? Inte heller tycker jag att mitt soltecken stämmer direkt, oxen. Däremot stämmer måntecknet väldigt bra, det är skytten. Jag har inga planeter i lejonet, varför tycker jag då, liksom en del i min omgivning, att det stämmer på mig? Skorpionen och alla eldtecken stämmer bra in på mig, vad beror det på?

"Åsa"Svar: Jo, du har Ascendenten på 21’ Jungfrun, helt riktigt. Så till det yttre bör du föredra jordfärger och naturmaterial, och ganska strikta linjer med hög klass - hellre en droppe av en exklusiv parfym än ett övermått av en billig. Och när du väljer godis bör choklad, nötter och nougat hamna överst på din lista. Om du inte känner igen dig tillhör du en ganska liten grupp. Dock skall det påpekas att du har både Mars och Saturnus i första huset, det som är Ascendentens hus, och båda ligger i Vågen. Så du har mer "kraft" av utåtriktat slag i din karisma än man förväntar sig av en Jungfru, du utstrålar både energi, mod och styrka, och dessa ting färgas också av Vågens sätt att vara så att du framstår som kraftfull men förhandlingsvillig, allvarsam men hänsynsfull. Det finns antagligen inte särskilt mycket "tråkigt" eller träigt över ditt yttre och det är ju saker som astrologer ibland beskriver Jungfruns yttre med (felaktigt, enligt mig).


Att du inte känner igen dig i Oxen är också lite besynnerligt, för din Sol är inte alls illa placerad (det skall också mycket till för att en Sol skall räknas som svag i horoskopet). Tvärtom har du en fin trigon till Ascendenten och dessutom ligger Chiron i konjunktion, just efter din Sol vilket gör konjunktionen mycket lyckosam. Den innebär att du har en naturlig känsla för ansvar. Den innebär också att när du har fattat ett beslut som rör din egen utveckling följer du upp det med en klok ansvarskännande planering. Men du utgår alltid från din egen vilja (Solen) och låter ansvarskänslan (Chiron) följa upp, vilket gör att du har en fin grundplåt för ett starkt självförtroende. Hade du haft Chiron före Solen istället hade dina egna önskningar ofta kommit i sista hand och det är inte alls lika bra. Att du känner igen en hel del från Skorpionen är däremot inte konstigt. Dels har du Solen i åttonde huset - Skorpionens - så dina intressen sammanfaller med de man förknippar med Skorpionens tecken i hög grad. Dels har du Jupiter i Skorpionen, så ditt sociala liv och ditt yrkesliv färgas mycket av Skorpionens egenskaper. Ju mer du går in för ditt "yttre" liv (till skillnad från privatlivet, d v s familj, kärlek, inre liv), desto mer kommer du att känna igen av Skorpionens horoskop. Inte minst förutsägelserna. Men om det står t ex "Du får en trevlig överraskning" i horoskopet kommer du att märka att det är en sådan som rör yttre ting, dina studier t ex, och inte de inre som t ex ditt kärleksliv.


Månen i ditt horoskop befinner sig på horoskopets absolut lägsta punkt - rakt "under" dig när du föddes. Dessutom i Skytten, ett tecken Månen inte trivs så bra i. Så tekniskt sett är Månen svagt placerad, men den kommer ändå att märkas mycket. Eftersom den är placerad just där den är, kommer Månen och det den står för alltid att utgöra din bas, det du har fötterna på. Det är vanligt att man försöker befria sig från det man har bakom sig, eller under sig - i ditt fall skulle det t ex innebära en strävan att vara mer lik Tvillingarnas tecken: Spirituell, sällskaplig, glad, kommunikativ, nyfiken, öppen, positiv. Du kommer troligen att sträva efter att vara en gruppmedlem hellre än alldeles obunden - detta med viss möda eftersom du har en enormt frihetssträvande, ja rentav frihetskrävande Måne. Och där kan jag begripa om du inte känner igen dig i jordtecknen alls - de har ju en viss tröghet och binder sig gärna till andra, medan du däremot har som din innersta kärna den snabbt skiftande Skytt-Månen, som växlar mellan olika känslor ständigt och är nästan omöjlig att hålla kvar. Du vill antagligen gärna vara delaktig (Tvillingarna), men absolut inte beroende eller bunden. Neptunus och Uranus, båda i Skytten, betonar också din frihetsälskande natur. Detta hindrar dock inte att du från Solen har Oxens viljestyrka, praktiska natur och envishet. Det bara syns inte lika tydligt i och med att dina känslor skiftar så fort. Du är uthållig, men troligen sällan road av att göra samma sak särskilt länge. Och då syns ju inte uthålligheten.


Att omgivningen pekar på Lejonet har nog måttligt att göra med Lejonets inflytande över ditt liv. Visserligen har du tolfte husspetsen i Lejonet, så det som tecknet står för är det du tycker dig ha för lite av (möjligheter till lättja och lux, avslappnat ledarskap, oförställt beundrande skaror t ex - utrymme för ditt jag helt enkelt), men i övrigt är det troligen mest så att omgivningen svarar med det de tror att du vill höra (kanske omedvetet). Och då ligger de starka, passionerade tecknen bra till som då t ex Lejonet, Väduren och Skorpionen. Dessutom har du ju Venus i Väduren så kärlekslivet passar bättre in där (snabba växlingar och heta känslor) än i Oxen (som förälskar sig sällan men lääänge).

Det som verkar vara genomgående är att din Sol får något mindre utrymme än den skall ha. Alla, inklusive du själv, verkar koppla mer till känslomässiga ting (Månen i Skytten) eller yttre (Jupiter i Skorpionen) eller kanske till kärlekens irrvägar (Venus i Väduren). Nu måste detta inte alls vara ett problem. Att Solen syns lite mindre spelar ingen roll så länge du själv som människa inte "kommer bort" och det tror jag inte - eftersom din Sol som sagt är fint och starkt placerad. Det är bara en fråga om vilka sidor i personligheten som syns. Om du läser igenom det du kan hitta om Oxen och ser det som står som dina möjligheter - att du kan vara enormt uthållig snarare än att du till vardags är det, att du kan vara enormt praktisk o s v - så misstänker jag att du kommer att känna igen dig bättre och dessutom kanske hitta talanger hos dig själv som kan komma till nytta rätt vad det är.

Hoppas ditt intresse för astrologi håller i sig. Det finns på tok för få bra astrologer

100 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page