top of page

Varför har jag ingen ork?


Är orkeslös, oföretagsam och känner att inget är speciellt kul numera. Har mycket oregelbundna arbetstider, men jag trivs med kollegor och jobbet. Är det på grund av jobbet, är jag bara lat eller är det något fysiskt fel på mig som gör att jag känner mig så ”låg”? Hur ser det ut på den andra fronten då....flirt, kärlek och äventyr?

"BL"


Svar: Vi kan utesluta lat med en gång. Lata människor är mycket mer ovanliga än folk tror, och typiskt för en äkta lätting är att lättingen egentligen har gott om energi och känner sig uppåt. Äkta latmaskar bara väljer att inte jobba för de tycker inte om att jobba. Men i övrigt mår de i allmänhet bra. Jag kan ärligt säga att jag tror att jag kan räkna de äkta latmaskar som jag har mött på ena handens fingrar.


I ditt fall skulle jag rekommendera att du börjar med att få en riktigt grundlig hälsokoll, om du inte gjort en redan. En väldigt vanlig bov bakom det du beskriver är D-vitaminbrist, så det är också värt att kolla upp (alternativt bara höj intaget av D-vitamin kraftigt och se om du piggnar till - effekten bör märkas efter 2-3 veckor).


Du har ett väldigt aspektrikt horoskop och det brukar betyda att livets olika områden påverkar varandra väldigt mycket. Men lustigt nog ser ditt yrkesliv ut att vara ett undantag från den regeln. Ditt sjätte hus är tomt så du brinner inte för att arbeta för arbetets egen skull, och det som händer dig på jobbet påverkar inte ditt liv i övrigt särskilt mycket.

Det finns däremot en aspektbild som kallas Draken i ditt horoskop, och den binder ihop familj, släktband, rötter, samhälle, plikt, status och uppoffringar till ett enda stort samband. Men även om starka aspektbilder ibland är problematiska (de ger också många fördelar och styrkor) så finns det ingen besvärlig transit som aktiverar din Drake just nu. Det bör alltså inte vara den som ställer till det.

Den enda aktuella förändring jag hittar är att Jupiter just passerar in i ditt andra hus. Du har lite mindre tur med hur folk uppfattar dig, särskilt vid första mötet eller när du är den som leder, men istället har du nu mer tur med materiella ting som inkomster, bostad, investeringar, ägodelar. Jag kan inte riktigt se hur det skulle kunna påverka din livslust så negativt.


2020 bör bli ett ganska bra år för dig, med massor av romantik och kärlekschanser från april och hela vägen fram till augusti. Du kommer också att få en hel del extra energi från Mars under andra halvan av året - bra läge för att träna lite mer eller kanske plocka upp en ny motionsform eller sport. Så det ser ljust ut framöver.


Mina tarotkort säger inget om ohälsa men menar däremot att även om du trivs på jobbet så finns det drömmar du inte har satsat på och som fortfarande finns inom räckhåll. Det ser ut som om du har lagt dem på hyllan men innerst inne fortfarande skulle vilja förverkliga dem. Taroten säger att det inte riktigt är nu eller aldrig, men om du inte sätter igång något av de närmaste åren så kan du inte nå exakt dit du ville utan en kompromiss blir nödvändig.


Det bekymrar mig lite att jag inte kan se skälet till att ditt liv inte är så roligt som det borde vara, eller vart din ork tagit vägen. Det här är symptom som bör tas på allvar, särskilt när man inte kan peka på en trolig orsak. Jag rekommenderar varmt att du låter vården kolla att det inte finns några fysiska orsaker som jag har missat, även om det förstås inte behöver vara något allvarligt alls. Men för säkerhets skull.


(Jag slogs av en sak - det är inte så att du haft en långvarig förkylning eller annan virussjukdom innan detta? Det kan ibland kicka igång en långvarig trötthetsperiod som liknar en depression, och denna kan sitta i länge, över ett halvår är inte ovanligt. Kuren är vila, ljus och ett högt intag av mineraler och vitaminer, eller så såg det åtminstone ut för 25 år sedan. Numera kanske det finns bättre motmedel.)33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page