top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför gillar jag Kräftor?


Hej. Kan ni förklara för mig vad har ascendenten för funktion? Jag är skytt, och vilken är min Ascendenten? En sak som jag lagt märke till är att många av mina nära vänner är kräftor. Jag har fått för mig att de kompletterar vissa hos mina sidor. Men skytt och kräftor är ju inte i samma element som jag har fått för mig att man trivs bäst med i många fall.

Maria


Att du har månen i Kräftan hjälper också till

Många frågor låt oss ta dem en i taget.

Inledningsvis Ascendenten.

Ascendenten är den punkt på zodiaken som stiger över horisonten i det ögonblick man föds.

Det har alltid varit en viktig punkt i astrologin dels för att det är en punkt som är lätt att fastställa och dels eftersom den avgör första intrycket man gör på de man möter.

Solen avgör ju vem du i grunden är och den person som alltså framträder när man lär känna någon medan förstaintrycket är något helt annat. Det är det som gör att man kan tycka att något man träffar i jobbet, som en föreläsare till exempel, verkar vara en fantastisk människa men när man lär känna hen visar sig vara någon helt annan än man trodde.

Ascendenten har haft olika betydelser under de två tusen år vi använt det som vi idag kallar ”modern” eller ”västerländsk” astrologi beroende på hur samhället ser ut och fungerar.

I dag lever vi snabba liv i en föränderlig värld full av många ytliga möten. Det gör naturligtvis att Ascendenten är mycket viktigare nu än på många hundra år.

Ascendenten styr också de tolv husen som representerar, och talar om, hur man ser på och agerar kring livets tolv viktigaste delar. Ascendenten är spetsen (inledningen) av det första huset och talar om vilket stjärntecken som styr din attityd till andra människor och sedan följer de andra elva husen som på ett pärlband genom de tolv tecknen.

Det här är rätt spännande astrologi som vi definitivt kommer att skriva artiklar om och lägga upp på hemsidan.

Nu till dig och den delen av dina frågor som handlar om dig och hur du interagerar med andra.

Låt oss börja med att det inte är en överraskning att du trivs med Kräftor.

För det första är du skytt men du är född alldeles i inledningen av tecknet. På ”hornet” mellan två tecken som vi astrologer säger. Det gör att du har en hel del Skorpiondrag och visserligen blir du mer och mer ”Skyttig” ju äldre du blir men när det kommer till relationer SÅ har du lättare för de som relaterar till Skorpioner än till Skyttar. Delvis därför att Skyttar, som alla eldtecken, är väldigt motiverade och tävlingsinriktade. När det krävs snabba beslut stiger eldtecknen alltid fram och i de lägena är det oerhört lätt för dig som skytt att irritera dig på Lejon och Vädurar som, precis som du, tar ett steg framåt och alltså inte sällan trampar dig på tårna. Bättre då med de tecken som du upplever ”förstår vad du menar och gör som du säger”. Nu pratar vi om Kräftor och Fiskar och till viss del Skorpioner men de är lite en lika bra matchning eftersom du ofta får för dig att de är som du – och när dina Skyttdrag slår igenom blir du ofta duktigt besviken på dem då de inte alls är ”de du trodde”.

Vidare har du när det handlar om djupare relationer än jobb och föreningsliv ett extra gott öga till just Kräftor eftersom du har din Måne i Kräftan. Det gör att du finner deras känslomässiga sätt och öppna kreativitet tilltalande. Du känner att de tillför dig något rent känslomässigt och det gör de. Det finns också en möjlig romantisk komponent här men det kan lika gärna leda till djup vänskap som relationer. Du passar som sagt egentligen inte jättebra med Kräftor men de når dig på ett sätt som överbryggar skillnader och skapar stora förtroenden.

Avslutningsvis: För de allra flesta räcker en födelsetid på 10-20 minuter bra för att fastställa någons Ascendent – i ditt fall gör det inte det eftersom Ascendenten ligger just på hornet mellan två tecken. Men med tanke på vad du säger om hur du upplever andra och vilka du trivs med skulle jag gissa att du är född Närmare slutet av tidsspannet du uppgav men det är lätt att testa:

Gillar du färgglada kläder, som du har lätt att röra dig i, har lätt att komma in i nya grupper och gillar kryddstark mat, brända mandlar och fruktsmaker på godis har du din Ascendent i Lejonet.

Om du däremot föredrar naturliga färger och slitstarka material där helt, rent och korrekt är vad du föredrar. Samtidigt som andra upplever dig som saklig, pålitlig och sansa och du gillar pasta, bröd och choklad och nötter (om du tål dem – många med Jungfruascendenter är allergiska) så har du Ascendenten i Jungfrun.

Detta förutsätter dock att du är född i södra eller mellersta Sverige – är du född långt norrut eller långt väster eller öster ut är det naturligtvis en annan del av stjärnhimlen som reste sig över horisonten sett från den plats i det ögonblick du föddes.


Hoppas att svaren hjälpte - om inte är det bara att fråga igen - vi finns här för dig

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page