• Tor

Varför är allt så jobbigt?

Hej! Vad händer i mitt liv? Varför är det så kaotiskt och svårt. När ska det vända? Vad krävs av mig?

När livet känns utsiktslöst och hopplöst är det ofta bäst att börja med att se inåt.

Svar: Hej och ledsen att du fått vänta några dagar. Det har varit mycket men det är ingen ursäkt.

Så nu till dina frågor:

När jag tittar på ditt och din familjs horoskop ser jag att det finns massor av vad som borde vara väldigt positiva bindningar. Särskilt när det kommer till att göra kreativa och utvecklande saker tillsammans borde ni växa och trivas och banden mellan er borde stärkas och göra er starkare, gladare och mer överens.

Även på andra plan finns dessa ganska grundstarka band och jag tror att roten till dina bekymmer ligger just i detta.

För det där som gjorde att allt kändes härligt och gemensamt och värt vardagsslitet och uppoffringarna upplever du nu ligger bakom er. Barnen börjar dras till annat och andra, de gemensamma traditionerna smulas sönder och allt det där som var ditt mervärde och centrum i ditt liv för så många år fyller inte längre dina behov eller (känns det ibland) är ens uppskattat.

Till det började du nära egna drömmar för ungefär 3-4 år sedan om att satsa på något nytt och eget. Dock blev det inte av, i alla fall blev det inte den ”nystart” som du sett framför dig och nu står du här i början av en ny ”ålder” – det som astrologiskt sett är dina bästa och mest produktiva år – vilsen och utan en tydlig väg framåt omgiven av påminnelser om den tid som förälder som börjar närma sig sitt slut.

Det är tufft för många men för dig som utpräglad Skorpion skulle jag tro att du innerst inne också känner en stor ilska som du inte visar, troligen inte ens erkänner för dig själv särskilt mycket. Ilskan över det du gett upp och de drömmar du lagt på is i tanken att det skulle vara värt det.

Och det har varit värt det men ”belöningen” är på väg att ta slut och det var aldrig din tanke.

Det här gör också att du ser världen i ett mörkare ljus och det gör att glädjeämnena som skulle kunna lyfta dig bleknar medan alla motgångar känns stora, orättvisa och tyngre än de kanske är eller borde vara. Det är som om ditt liv består av grå vardag med inbäddade slumpmässiga motgångar och den känslan hindrar dig från att andas och få kraft nog att ens välja ett mål att uppnå (och varför skulle du göra det när det ändå känns som om du aldrig kan nå det)

Lyckligtvis finns det vägar framåt och ut ur detta. Det är vare sig för sent eller för svårt för dig att hitta en väg, dig själv och den livsglädje du har känt förr för vad som känns som länge, länge sedan.

Först och främst – kom ihåg vem du själv är och vad du en gång drömde om. Kombinera det med de planer och drömmar du hade för din framtid för 3-4 år sedan. Den dörren är inte stängd och det är rätt väg att gå.

Du är en människa som behöver spontanitet och omväxling för att utvecklas – att göra samma dag efter dag efter dag äter på din självbild och gör dig till en mindre människa.