top of page

Var vänskapen ödesbestämd?


Jag trodde att jag och min bästa vän hörde ihop på något speciellt sätt. Kanske att vi varit släkt i ett tidigare liv eller var ödesbestämda att göra något storslaget, något sånt. Men sen gled vi isär fast jag trodde att det aldrig skulle hända, det var några år sen och nu skickar vi inte ens julkort längre. Detta trots att vi aldrig blev osams och ändå varit vänner i över tjugo år. Det rann liksom bara ut i sanden, vi slutade ses (vi har flyttat åt olika håll i landet i och för sig), sen slutade vi ringa varandra, sen blev det längre mellan emailen och nu har vi ingen kontakt alls, då. Det jag undrar är om jag hade fel. Fanns det aldrig något särskilt band utan det var bara inbillning? Och så undrar jag om vi nånsin blir nära vänner igen. Jag saknar inte hen i mitt dagliga liv, det är mer så att jag saknar tiden när vi var riktiga vänner. Så jag har inte nån större lust att ta kontakt och försöka starta om något. Jag undrar bara för att jag brukade vara så säker på att just vår vänskap var meningen, och ingen slump.


Svar: Jag blir lite fundersam, för tarotkorten säger tydligt och klart att ditt liv fungerar bättre utan den här personen. Det är kanske inte så underligt att du inte vill försöka ta upp kontakten? Det ser ut som om du har en väldigt kärleksfull omgivning och så att säga redan har alla relationer du behöver, och just den här vänskapen som gått förlorad var av det tärande slaget. Det ser också ut som om vänskapen har spelat en avgörande roll för hur ditt liv utvecklats och fortfarande utvecklas. Korten talar om framgång som du inte skulle ha haft annars - jag undrar om inte den här vänskapen har varit avgörande för ditt yrkesval. Jag kan inte se om samma sak gäller för din före detta bästa kompis.


Men jag tror att du har rätt, i varje fall så har den här vänskapen verkligen påverkat din livsbana och det är ganska troligt att det finns en Ödets mening med det.

Kortens råd är att låta det vara som det är. Kanske möts ni igen men jag tror att er tid som vänner är över.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page