top of page
  • Skribentens bildTor

Vad är mitt nästa steg?

Vad är mitt nästa steg i arbetslivet?

Frida


Ekonomistudier är lättare än de verkar

Svar: Ditt horoskop antyder att du har bra ledarskapsförmågor. Du är organiserad och är född på hornet mellan Vågen och Skorpionen (du är Skorpion men det vet du redan) och är dessutom född under fullmånen vilket gör dig direkt och, i ditt fall, tydlig.

Mitt förslag, eftersom du jobbar på ett företag som har en bra internutbildning, är att satsa på en ledarskapskarriär. Jag skulle säga att management och affärsbiten borde passa dig bra istället för marknadsföring vilket inte riktigt är din bästa gren.

Om du kollar på vilka kvalifikationer som krävs kan du lätt komplettera din utbildning med enstaka kurser på universitet eller folkhögskola med inriktning på ekonomi och management (eller se vad det finns för internutbildningar för om du söker dem signalerar du att du är någon som är värd att satsa på (vare sig du kommer in eller inte).

Jag ser inte riktigt att det är något du kommer verkligen trivas med men det leder dig i rätt riktning och det är ett bra trappsteg för ett byte till något roligare inom ett par år.

Under det här året och nästa är det ett bra läge att göra en satsning på utbildning och positionering – det riktiga lyftet kommer under slutet av 2021 och 2022.

Lycka till – du har bra chanser och det kommer gå lättare att plugga än du kanske tror (särskilt ekonomi som inte är raketforskning precis).

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page