top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Tredje gången gillt?

Fråga Tor och Hanna:

Kan det vara tredje gången gillt tro. Jag är tillsammans med en man som bor många mil ifrån mig, han är lejonman, själv är jag vädur.

Vi har starka känslor mellan varandra, men ibland kan vi undra vad är det för mening med att vi skulle träffas? Det är inte lätt att bara flytta på sig särskilt inte för honom. Nu undrar jag är han den man i livet för mig. Det känns så för oss båda att vi vill bli gamla med varandra. Vi är båda jättekära i varandra och när vi träffas är det fest har vi bestämt. Vi har sagt att vi tar en dag i taget. Jag känner att det här är min stora kärlek. Vi pratas vid i telefon flera gånger i veckan och mailar varandra.

Han bedyrar sin kärlek till mig så egentligen borde jag inte vara orolig. Kommer jag att flytta närmare honom och har vi en framtid tillsammans?

"vädurenkvinna"


En flytt är alltid jobbig men kommer så småningom att krävas.

Svar: Jomenvisst passar ni väldigt bra ihop! Både som vänner och som kärlekspar, vilket är bra. Det finns två snubbeltrådar i er väg som det kan löna sig att vara aktsam på: I känslomässiga situationer är ni väldigt olika (han har Månen i Skorpionen, din Måne är i Vattumannen) men ni har båda ett behov av att vara den som står i centrum. Därför kan ni ha svårt att stödja varandra i känslomässigt laddade kriser. Och så är det detta med gräl. Ni löser konflikter på olika sätt (han är emotionell och rätt långsint, du verbaliserar och försöker hitta en intellektuell lösning och så drar du gärna ett streck över alltsammans så fort konflikten är över) och även om ni inte direkt krockar kan ni ha svårt att förstå vad den andra partner menar. Risken finns att du tror att ni är överens när det egentligen är så att han tystnat för att han är sur. Inte bra. Men det här är relativt små problem, för ni passar faktiskt verkligt bra ihop.

Mina kort säger att ni förtjänar ett liv tillsammans men att det är viktigt att ni bygger på saklig grund, d v s att ni kämpar för att få vettiga praktiska förutsättningar men inte vräker allt över ända på en gång. Nu har ni ju båda barn och ni verkar båda ha fullt klart för er att kärleken därmed inte blir helt okomplicerad. Förhållandena nu plågar troligen dig mer än honom, för han har Venus i Lejonet och är ju också själv Lejon och därför har han lätt för att optimistiskt se fram emot nästa glada stund. Du däremot har Venus i Fiskarna och behöver en stor trygghet när det kommer till kärlek och familjeband; för dig är det alltså värre att det är som det är.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page