top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Spökar det?Vem var det som petade mej på ryggen på natten för en månad sedan? Spökar det i vårt sommarhus vem är det i så fall? Kommer min sambo och jag kunna hålla ihop vårt förhållande?

"M"


Svar: Du har en "närvaro" som följer med dig och som petade dig på ryggen, men det är inget spöke. Det är din musa, ett litet väsen som försöker få dig att förverkliga en av dina drömmar. Hon tycker att du satsar för lite på det du verkligen vill göra och kanske också att du har svårt att välja. Att hon petade dig i ryggen var ett missöde, jag tror att hon helt enkelt var lite klumpig. Hon ville bara vara nära så att hon kunde viska i ditt öra.


Det spökar egentligen inte i sommarhuset. Det finns en grav i närheten och det är en mycket stark kvinna som är begravd där. En del av hennes inflytande märks fortfarande och kan nog uppfattas som spökerier periodvis, men det är bara ekon, kvardröjande intryck om man så vill. Själv har hon gått vidare tror jag, även om korten var en smula otydliga på den punkten.

Jag tror att hon ligger för långt tillbaka i tiden för att du ska veta vem det är, men hon var mycket omtalad på sin tid och dog medan hon fortfarande var ganska ung (under fyrtio). Hon var känd för att göra som hon själv ville. Bland annat hade hon minst ett barn med en man hon inte var gift med, troligen den lokala prästen.


Om ditt förhållande säger korten följande: Den säkraste metoden är inte den bästa. Om du drar ett streck över besvikelser och bakslag, och kompromissar med det du egentligen behöver få ut av relationen, då håller den. I alla fall tills ni blir osams om pengar eller jobb. Men det blir inte en särskilt bra relation för dig, den blir bara hållbar.

Du kan också välja att genomdriva de förändringar som du behöver. Då blir det ganska gott om kriser men om relationen överlever den påfrestningen så blir den mycket bättre. Och du kommer också att må bättre, inte minst för att du tog det utrymme som du förtjänar. Det ger dig starkare självkänsla och mycket mer energi än du har nu.


55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page