top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Snart arbetslös, vad ska jag satsa på?

Hjälp, jag har snart inget jobb. Min stora fråga är: Vad händer i mitt yrkesliv den absolut närmsta tiden? Jag hade tidigare en otroligt kreativ tjänst som jag trivdes urbra med. Dessvärre beslöt man att dra in på den och jag blev omplacerad till tjänsten jag sitter på idag. Igår fick jag beskedet att även denna tjänst avslutas, och det inom kort. Vad är det som händer? Var hamnar jag, och är risken stor att jag kanske blir helt utan jobb? Ska jag söka mig bort från företaget? Eller jag kanske t.o.m. borde sätta mig i "skolbänken" igen.... (inget jag egentligen vill). Snälla, jag behöver lite råd från er!

"Bella"


Det här ser inte ut som arbetsplatsen du har men just därför är behovet av det du gör väldigt stort .

Svar: Vad gäller jobb så är det en god idé att titta på andra företag. Din bransch är i omstöpning och nästan inga jobb i den är ”trygga” och därmed är det inte särskilt roligt att vräka in sin energi i. Dock är det inget fel på din kompetens och den finns det ett bredare behov av den än du tror.

Ditt horoskop säger att du inte kommer gå utan jobb länge och givet vem du är bör du testa ett större byte än till ett likadant jobb i ett annat företag eller att acceptera ett ännu tristare och mer stressigt jobb där du är nu.


Det här är rätt läge att helt titta i andra riktningar. Din kreativitet, erfarenhet och dina kunskaper är inte bara intressanta i din bransch (där färre och färre får chansen att använda den) utan är rent av jagad i andra fält.

Tänk helt nytt – verkstadsindustri, skogsbolag, tillverkningsindustri – alla söker de efter människor som kan det du kan, (ibland utan att veta om att de har behovet själva).

Så våga dig på något helt nytt för det finns en hel värld som uppskattar dig bortom och utanför den stad du bor så kommer du inte sakna vare sig arbete eller trygghet.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page