top of page
  • Skribentens bildTor

Ska vi sälja nu eller senare?

Hej! Vi har 2 fastigheter säljs som paketpris pga konstig tomtindelning.Vi velar fram o tillbaks Sälja nu eller vänta till 2022.Vi har nämligen ett hyresavtal på ena fastigheten som ställer till det o vi erbjöd honom pengar för att flytta därifrån o plocka bort nyttjanderätten men då trixade han så vi avstod.

CarinaSvar: Du har helt rätt i att det är ett val att göra nu eller 2022 och att det leder till olika scenarion för er som par och för vad ni gör framöver.

Det kommer definitivt att löna sig att sälja med hjälp av mäklare och det kommer definitivt att löna sig att vänta till 2022 men frågan är vill ni sitta på detta till dess? Är väntetiden värt de 25% eller så som det ger? Vilka är era utgifter under tiden och vill ni vara bundna hit till dess?

De frågorna har också ett värde – på samma sätt som det finns ett värde i andra riktningen eftersom du har historia med platsen och ett band till äldre generationer via den.

Hur du ser på de värdena kan bara du avgöra men om det kan vara till någon hjälp så finns det en möjlighet att hyra ut fastigheten på kort och lång sikt vilket gör det lättare att skjuta på beslutet.

Det vanligaste är semesteruthyrning och det finns många företag med gott renommé som förmedlar (eller hyr/hyr ut mot en avgift)

Sen får jag också ett väldigt skumt intryck av att det finns ett företag som söker ett hus att hyra för ett specifikt syfte. Kolla på olika produktionsbolags hemsidor – jag tror att det handlar om TV eller Film och det kan vara internationellt.

Jag säger detta mest för att det finns en möjlig framtid där ni ser er fastighet på en skärm i ett annat sammanhang.

Långsökt kanske men värt att kolla på – att hyra ut nu kan vara ett väldigt bra sätt att slippa ta ett beslut på men ändå känna att ”något händer”

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page