top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Ska jag ta de sista stegen?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej! Ska jag begära bodelning nu? Er vägledning har hjälpt mig tidigare och jag skulle verkligen behöva vägledning i detta! 🙏

En bodelning ger mig trygghet men risken är att jag förlorar fina relationer.

Stort tack på förhand!

Mi


Det kommer bli jobbigt när det än sker om nu är ett mycket bättre för dig än sen.

Svar: Det kommer inte gå att undvika bekymmer och konfrontationer för ilskan och motsättningarna handlar om mer än bara det som ska delas upp.

Det gör att när är mindre viktigt för du kan inte undvika något bara välja när det passar dig bäst.

Mycket talar för att nu är bättre än sedan för det kommer ta lång tid att bli klara oavsett och med tiden kommer motsättningarna snarare öka än minska.

Dessutom finns det större förståelse för din ståndpunkt än du tror. Det kommer bli skakigt i några relationer medans åtminstone en som du tror riskerar att gå sönder kommer bli starkare nästan med en gång.

De andra kommer med tiden reparera sig med två undantag som inte kommer gå tillbaka till det de var innan eller bättre.


Använd ombud om du kan! Det kommer bli jobbigt nog ändå och ju färre direkta konflikter och möten du har desto lättare kommer detta att gå.

Prata med en familjerättsadvokat för att få en bild av vad som väntar. Det är en dyr väg men många erbjuder gratis rådgivning i hopp om att få kunder. Det är ett bra första steg. Sedan kan du välja om du vill ha ett sådant ombud eller om du har någon nära med fötterna på jorden och ett gott omdöme som kan hjälpa dig.

Glöm inte att din kommun också enligt lag erbjuder kostnadsfri rådgivning om ekonomi. De är inte experter på detta men de kan ge dig ett bollplank som öppnar dörrar och ger dig verktyg som du kommer behöva.

Så som sagt – det kommer bli en konflikt ändå – det är bättre att du väljer när den sker så att du är redo än att den drabbar dig utan att du är helt förberedd.

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page