top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Ska jag låta vänskapen bli något mer?

Jag skulle vilja veta lite hur jag ska förhålla mig till min kollega som blivit min bästa vän och jag har starka känslor för.

/Anonym


Photo by Bruce Hong on Unsplash

Svar: Det här är en mycket komplicerad situation så låt oss tala lite om bakgrunden och behoven i hopp om att det kan ge lite klarhet.

Med min Tarotleks hjälp ser det ut som följer:


I grunden stammar dina behov av din kollega och vad ni kan få ur din känsla av ensamhet och viljan att bli sedd och bekräftad. Det handlar mindre om vad han tycker och mer vad du hoppas på vilket du på något plan redan vet.

Som du förstår kommer en förändrad relation mellan er att betyda en omfattande förändring av ditt liv och ert liv där framför allt du kommer att få betala priset för det eftersom det kommer påverka ditt jobb, harmonin på det och hela din livssituation vare sig det blir bestående eller tar slut fort.


Givet det och dina farhågor som inte är hämtade ur luften, ser det ut som en betydligt rakare väg för dig om ni ”bara” är kollegor än något mera.

Det finns den andra vägen också men den innehåller mycket uppoffringar från din sida och väldigt få löften att det ska bli som du hoppas eller växa till det du behöver.

Vare sig eller så kommer du hamna i en relation som är bra och givande men det ligger framför dig och inte med den här kollegan – frågan du bör ställa dig är – är det här en erfarenhet du verkligen behöver?

För just nu kommer det hjälpa dig men priset är högt.


Kortens råd – Sök trygghet i vänskap och vänner (plural) du växer mer om du väljer att lägga detta bakom dig.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page