top of page
  • Skribentens bildTor

Ser han mig från andra sidan?

Jag undrar om du ser ifall min far finns med mig. Han dog för många år sen när jag skulle fylla12.

Gunilla


Avståndet är långt men då du står inför svåra situationer finns hans ande nära

Svar: När någon går över i förtid är det ofta så att den personen stannar kvar en tid och därefter finns som en del av det undermedvetna. Det finns ofta en länk som håller i sig även efter det att man växt upp och den varar oftast ungefär så länge som ett ”normalt” liv skulle varat. Det är därför inte konstigt eller ovanligt om du känner en närvaro nu när er relation skulle handlat om gemensamt vuxenskap och inledningen av ett åldersrelaterat avslut börjar närma sig.

I ditt fall finns han inte där hela tiden men när du verkligen behöver honom är han nära, framför allt i tankarna och när du besöker grav eller minnesplatser.

För direkta samtal där du får tydliga svar eller ni har en tvåvägskommunikation finns dock inte så stora utrymmen utanför de datumen som är öppna för nära kommunikation (allhelgona, vårdagjämningen och möjligen påskafton).

Här kan och troligen kommer du ha drömmar då du kan komma åt att dela tankar och inte ”bara” känna närvaro.

Så svaret är – ja han finns där men efterlivet är inte i första hand till för att hålla sina händer över de levande så det bästa stöd du har av honom till vardags är det du bär med dig i ditt hjärta.

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page