top of page
  • Skribentens bildTor

Sök stöd för er andra också

Kommer hjälpen komma innan sommaren som ni har skrivit tidigare. Eller tar det hela sommaren. När det blir mörkare ännu mer kommer mitt barn ljuga mer eller är det andra händelser ni menar? Som att dom andra barnen drabbas.

Hej Ungefär hur lång tid kommer det ta till innan vi får lugn för vår familj kommer det att ta hela sommaren? Eller längre tid.

Malin


Det kommer hjälp före midsommar men det är en lång resa och det ni får nu räcker inte hela vägen.

Svar: Hej, hjälp ska finnas tillgänglig i någon form före midsommar MEN den är inte tillräcklig. Sommaren kommer bli en lättare tid och till hösten behövs det en bra plan för att bättringar ska bli permanenta.

Det viktigaste är dock inte att planen för ditt barn utan planen för dig och resten av er familj. Ert kontaktnät behöver också stärkas och ni behöver också känna att ni har människor att tala med och dela med. Var öppen mot föräldrar och nära vänner – att du har någon att prata med ger dig mer på fötterna när du pratar med ditt barn och gör det lättare att höra när hon talar sanning och när hon inte gör det och det ger dig också fler verktyg att hjälpa henne styra rätt.


Det finns också stödgrupper på nätet och har du inte hittat dit ännu är det mycket väl värt att söka upp.


Det kommer bli en lättare sommar och det ger er styrka till en höst av helande.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page