top of page
  • Skribentens bildTor

Redan gjort - försök två

Hej. Fick en fråga besvarad för ett tag sedan ang min sorg när barnen flyttar hemifrån. Svaret var att fylla livet med jobb, t ex starta eget. Jag skrev nog aldrig att jag varit företagare sedan många år och har stressat med det länge så det har tärt på min hälsa. Känns spontant som att fylla livet med mer jobb är både svårt och kanske inte det bästa ur hälsosynpunkt. Tacksam för vägledning utifrån de omständigheterna.


Hitta balansen mellan hus 3 och 5 kan ge ditt liv ny mening

Svar: Stort tack för bakgrunden – Borde ha insett att en Driven och balanserad Våg som du redan hade gått den vägen vilket innebär att mitt råd hade varit ett bra råd förra gången Jupiter passerade över din Mars i ditt 6:e hus (dvs arbetets hus) för 13 år sedan. Alltså rätt råd i fel livsfas.

Givet den bakgrunden så gör jag ett nytt försök.

Och igen jättetack för återkopplingen, att få gå tillbaka och se vad som blev rätt och framförallt vad som blev fel betyder massor eftersom det gör att jag kan koppla saker till horoskopet på ett nytt sätt och bli bättre på det jag gör.

Att fortfarande kunna lära och utvecklas efter 30 år i jobbet gör att det aldrig slutar vara spännande.

Nu tillbaka till dig:

Alltså givet det du säger har du balanserat ditt liv mellan familj och arbete tidigare och nu när den ena vågskålen är tom så skapar det en obalans vilket leder dig in i hur du mår nu.

Det finns en ny balans att hitta och den står mellan vänner/umgänge och fritid/njutning.

Det är lite svårare att hitta balansen här eftersom de ofta blir så att man upplever dessa två saker som samma sak vilket de inte är och i ditt fall inte ska vara.

Det ena handlar om att hitta stöd och närhet, inte i ett förhållande utan i en krets människor du trivs med och delar erfarenheter och oftast värderingar med. Det handlar mindre om vad ni gör tillsammans och mer att de finns utrymme att VARA tillsammans (oavsett om det sker via länk eller i det fysiska rummet).

Den andra biten är att hitta utlopp som bara är dina där du kan hänge dig åt allt som kanske känns lite ”förbjudet” att vara arg, självisk, elak och kanske också kär eller bara galen lite gran. Jag tänker här på att du har Merkurius i 5:e huset i Skorpionen och det leder mig till att tänka teater eller skrivande. Att gestalta andra som kan, får och ska känna och uttrycka känslor du kanske har och kanske inte har är ett strålande sätt att få distans och blåsa ur dig det som tynger dig.

Det behöver inte vara på en hög nivå – det viktigaste är att du hittar ett tryggt rum att få känna och uttrycka saker. Gå en skrivkurs, (finns bra online som dessutom är billiga – ibland gratis), gå med i en amatörteater (när det blir möjligt från ungefär april enligt horoskopen) och hitta något som bara är ditt. Tala gärna om det med dina vänner men gör det hellre på egen hand – balans är ordet inte allt på samma ställe.


Lycka till och hör jättegärna av dig igen – ju mer jag vet desto mer kan jag göra.

106 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page