top of page
  • Skribentens bildTor

Påtvingad flytt ger ett lyft

Panik! Jag frågade om flytt i somras eftersom jag drömt om det i flera år men minns knappt vad du skrev om det. Kändes som något som inte skulle ske. Nu har vändningen slagit ner som en bomb. Vår hyresgäst säger upp alla hyresgäster då de ska bygga om till en annan typ av bostäder. Vi står utan bostad till årsskiftet. Ska detta bli vår räddning eller vårt fall? Jag känner att det kan gå åt två håll. Vad ser du? Kan du både spå i tarot och kolla stjärnor? ”Mycket orolig och ångestfylld”



Ta ett steg tillbaka och se flytten som en möjlighet. Tänk efter vad det är du verkligen önskar dig i framtiden.

Svar: Jodå jag använder både astrologi och kort när jag kan. Ibland när det behövs mer eller om jag inte tycker att det jag lyckas få fram är tydligt nog använder jag även andra metoder (som med borttappade saker då jag faktiskt använder pendel rätt ofta).

Nu till dina hembekymmer.

Jag minns faktiskt inte exakt vad korten sa när jag svarade på din fråga sist eftersom det var några hundra frågor sedan men fördelen med att använda astrologi är att man alltid har ”facit” då stjärnorna inte ändrar sig utan alltid ger samma förutsättningar.

Det viktigaste för dig är inte var du bor utan vad bostaden betyder för ditt liv, din familj och dina förutsättningar till arbete, fritid och välmående.

Jag lär ha sagt att din bostad i första hans är och ska vara en plats som skapar trygghet och förutsättningar och att det gör att en flytt kommer bli en nödvändighet men att det handlar mer om omständigheter än viljan att hitta det perfekta boendet.

Husdrömmar om att flytta handlar dessutom oftast om att hitta en ny inre balans i livet och mer sällan är sanndrömmar om att faktiskt flytta (de förekommer men kommer framstå mer som ”deja vu” när det händer i verkligheten, alltså att du upplever att du sagt och gjort exakt det som händer under de första 5 till 50 sekunderna av händelseförloppet).

Inledningsvis känns hela förloppet väldigt hastigt och lite skumt. Ta gärna kontakt med hyresgästföreningen om vad en värd får och kan göra och hur.

Ditt horoskop säger att Du bör se detta som en spännande möjlighet snarare än en jättekatastrof för från och med om runt en vecka till slutet av november har du väldigt lätt att ta till dig nya förutsättningar och hitta lösningar på svåra utmaningar. Allra bäst går det under första veckan i november så chansen att allt löser sig redan i november är rätt stor.

Med tanke på dina flyttdrömmar bör du också ta tillfället i akt att drömma lite. Vad är det du egentligen behöver av ett boende? Var vill du med ditt liv? Vad är bäst för din familj? Kan det vara så att när ni ändå måste flytta att det finns annat som också kan ändras och bli bättre som jobb eller hobbies eller annat som är viktigt eller kan bli viktigt.

En flytt ändrar på mycket och är ett tillfälle att skapa aktiva förbättringar av livskvalité och framtidsförutsättningar även om skälet till flytten är jobbig och påtvingat.


Nu till korten: Att flytta kommer som ett hastigt beslut och är oåterkalleligt men öppnar en värld av nya möjligheter. Snabba beslut kan dock bli kostsamma och leda till andra konsekvenser som påverkar arbete, ekonomi och trygghet.

Ta ett steg tillbaka, landa i vad du vill och undersök dina möjligheter. Det är inte gott om tid men det är ingen anledning till att agera utan eftertanke.

Välj väg utifrån vem du är och dina önskemål, inte de ögonblickliga tvångets panik.

Frestelser och förhoppningar är dåliga rådgivare och helt rätt är inte vad något är nu utan vad du kan få det att bli.


Min tolkning: Kolla upp förutsättningarna först och skriv inte under ett nytt kontrakt som ni egentligen inte har råd med bara för att ”drömbostaden” dyker upp. Det finns mer än ett alternativ och drömmar växer med tiden. Välj med hjärtat men också med framtiden i tankarna. Vad kommer området att bli om 5 år? Hur långt tar det egentligen att komma därifrån till det du vill ha? Finns det oväntade smultronställen (restauranger, gym, affärer, rekreationsområden) i närheten du inte visste om?

Som du ser överväger det positiva både i spådom och i horoskopen.

Det kommer bli jobbigt, som alla påtvingade ändringar, men det här är ett lyft – inte en katastrof eller ett sänke.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page