top of page
  • Skribentens bildTor

Nytt jobb, studier och/eller kärlek?

Hjälp, jag har snart inget jobb. Min stora fråga är: Vad händer i mitt yrkesliv den absolut närmsta tiden? Jag hade tidigare en otroligt kreativ tjänst som jag trivdes urbra med. Dessvärre beslöt man att dra in på den och jag blev omplacerad till tjänsten jag sitter på idag. Igår fick jag beskedet att även denna tjänst avslutas, och det inom kort. Vad är det som händer? Var hamnar jag, och är risken stor att jag kanske blir helt utan jobb? Ska jag söka mig bort från företaget? Eller jag kanske t.o.m. borde sätta mig i "skolbänken" igen.... (inget jag egentligen vill). Snälla, jag behöver lite råd från er! Jag mår väl inte psykiskt dåligt av detta, men det vore skönt att veta vad som sker. Sen undrar jag om jag är ämnad att leva singel resten av mitt liv? :-) Jag är ej desperat efter ett förhållande, men skulle nog vilja i framtiden stadga mig och ev. skaffa barn. När det kommer till killar, så är jag nog ganska "rädd" för att öppna upp mig. Är osäker och trivs kanske inte riktigt med mig själv tillsammans med det andra könet. Ensam är jag stark och har rätt bra självförtroende, men det ändras gärna om jag börjar dejta någon. Varför? Har stark utstrålning/personlighet (säger de flesta), och det verkar som att många killar fascineras av detta, men ej vågar närma sig mig. Gör jag nåt fel? Jag har ändrat mig mycket de senaste åren - till det positiva, men jag kan ju inte göra nåt åt hur andra uppfattar mig. Hur tyst och timid jag än försöker vara, så uppfattas jag absolut inte så. Hmmm.... Så, finns min själsfrände där ute nånstans? Och kommer vi att träffas? :-) Kommer jag att få barn? "BellaDonna"


Ett nytt jobb är bättre för dig än att välja studier - i alla fall just nu.

Ps. Har ni möjlighet att snappa upp nåt angående ett brev jag fick för ca 3,5 vecka sen? Det var ett brunt A4-kuvert. Innehållet berörde två andra personer, och hade inget med mig att göra. Har det sänds till fel person, eller är det nåt jag missat?


Svar: Personen som lämnade brevet tror att det berör dig men har fel. Ingenting du egentligen behöver bry dig om alltså.

Vad gäller jobb så kan det vara läge att byta företag. Just nu är det inte helt lätt att skaffa ett nytt jobb men du får inte utrymme för dina talanger om du känner att du inte får en juste behandling av din arbetsgivare. En nystart ger dig nya förutsättningar att växa och trivas på jobbet. Det lönar sig bättre för dig att ta ett exakt likadant jobb hos någon annan som det du - troligen - kommer bli erbjuden inom företaget just därför att den nya miljön inte tyngs av den historia som din nuvarande gör. Skolbänken är inte det bästa alternativet för dig eftersom det mest ger dig en känsla av brits på rutiner, mål och riktning.

När det gäller kärleken så tappar du egentligen inte själförtroende när du kommer närmare ett förhållande. Det som händer är att du, som är en väldigt social person med en levande umgängeskrets och en aktiv fritid, helt plötsligt börjar få svårt att se hur en partner passar in i ditt umgängesmönster. Det lättaste för dig vore om den du träffade hade en helt annan bakgrund och ett helt annat socialt nätverk än du för då skulle ert förhållande kunna växa utan att det alls påverkade dina vänner och ditt liv i övrigt. En hemlig romans som inte ens dina närmaste visste om skulle vara en bra start och sedan när tiden kändes rätt skulle ni gå in i dina vanliga kretsar som ett par snarare än två personer som vill hitta varandra. Det är alltså inte du som börjar tveka utan mer så att du börjar väga för- och nackdelar med förhållandet alldeles för tidigt. Vad gäller barn så säger ditt horoskop att du hade dina bästa chanser när du var mycket ung (fram till att du var 23). Det gör att dina chanser att få barn nu är små och de minskar för varje år som går. Så om det är en prioritering i ditt liv så bör du verkligen skynda dig (efter du fyller 36 börjar det se riktigt motigt ut). Det lönar sig inte för dig att förändra dig (vare sig till det bättre eller sämre) för den du vill leva med ser ändå igenom den fasad du sätter upp och vill ha den människa som finns där bakom. Det är också en snabbare väg att gå för dina förhållanden strandar inte på vad de tycker om dig utan på vad du tycker om dem.

Du ska dock inte gå genom livet ensam så kärleken finns fortfarande framför dig

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page