top of page
  • Skribentens bildTor

Nya utmaningar behövs

Jag är en kräfttjej som jobbar som ekonomiadministratör. Jag känner mig lite felplacerad i mitt yrkesval men jag vet inte vad jag skulle vilja göra egentligen. Att hålla på med siffror är helt okey men det ger mig ingen själslig tillfredsställelse. Jag har det inte speciellt stressigt på min arbetsplats och jag känner ju att en bättre arbetsplats än den här kan jag nog inte få inom mitt yrke. Likväl så känner jag att mitt sinne och min kropp säger ifrån. Jag har dragit på mig magkatarr. Det händer att jag funderar över hur det skulle vara om min familj flyttade till min födelsestad. Jag vet att det inte skulle bli så bra för min sambo. Han är väldigt rotad här där vi bor nu. Han har fast jobb på en fabrik i stan och känner sig trygg fast ibland överarbetad. Han är en vädur, fast det har jag aldrig tyckt att han har agerat som, han är mer som Oxen. Vi har varit tillsammans i många år och haft många bakslag på vägen men mina funderingar rör sig ändå mest kring våra yrken. Är vi "för evigt" fastgjutna på våra arbetsplatser? Tillägg: Natten efter jag skickade detta första gången drömde jag att arbete skulle dyka upp i ett annat land men det vete sjutton om vi skulle ta ett så stort steg. Spännande tanke men nä ... "ekonomiråttan"

Svar: Enligt ditt horoskop har du förmodligen en del hand med pengar, för du har stora delar av sjätte huset (arbetets hus) i Oxen och andra huset (som är pengarnas hus) i Stenbocken. Men husens spetsar befinner sig i Väduren och Skytten, så även om du har viss talang för ekonomi och för rutinuppgifter drar du i själva verket mer åt ett arbete som kräver djärvhet och strategi, snabba ryck och egna beslut, ett arbete som kräver vinnarinstinkt. Och vad ekonomin angår brukar det vara så att har man andra husets spets i Skytten har pengarna en tendens att rulla. Jag skulle alltså gissa att du har en generös läggning, i varje fall när du får välja själv.

Av detta följer att om du känner att du inte trivs, så bör du ta det på allvar. Ditt arbete är en viktig del av din självbild och du har visserligen en talang för det analytiska och detaljkrävande, men du har samtidigt ett behov av att få känna att du segrar. I allmänhet är det också så för Kräftor att de trivs med utmanande arbeten där bara topprestationer duger, och självbestämmande är också viktigt. M a o bör du nog tänka igenom rätt noga, och framför allt känna igenom hur mycket ditt nuvarande trygga arbete egentligen är värt för dig.

Jag har tillfrågat tarotkorten om din ekonomi och de hälsar att förbättringarna kommer långsamt och med möda. Någon annan väg kan de inte se står öppen just nu. Naturligtvis kan det alltid ske förändringar, framtiden är inte huggen i sten, men just nu krävs det tyvärr tålamod från din sida.

De hälsar också att en flytt till din födelsestad skulle gynna dig, det har du rätt i, och knappast skada din familj heller även om motståndet mot idén nog är rätt stort hos din sambo. Just nu är under alla omständigheter inte rätta tillfället, de ekonomiska problemen bör helst vara mer eller mindre lösta först.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page