top of page
  • Skribentens bildTor

När tar det slut?

Hej! Jag undrar om mitt ex någonsin kommer att lämna mig ifred?

Det är många år sen vi gick isär och vi har barn ihop som bor hos mig på heltid. Med jämna mellanrum kommer exet på något han kan jävlas med mig med och då blir det jobbigt ett tag innan det lugnar sig till nästa gång...

Så har det hållit på och jag kan ärligt säga att jag är såå less på det. Jag försöker att inte gå in i det utan svara neutralt men det hjälper inte. När blir det bättre? Kan jag flytta härifrån? Barnet går i skolan, gillar inte förändringar men vill bo med mig. Kan det funka att flytta? Känner att jag behöver fysisk distans till exet... Jag står inte ut.

MJ


Det kommer en framtid och en flytt är vägen dit men timingen är viktig.

Svar: Ditt ex använder dig och ert före detta förhållande som ventil för sitt liv. När det är tyngre för honom eller det går bättre för dig tar han ut det på dig för att få sig att känna sig bättre (eller dig att känna sig sämre).

Det värsta är att det hindrar dig från att gå vidare med ditt liv och däri ligger det stora problemet eftersom det ger dig ett mindre liv och sämre möjligheter att växa och må bra.

Men allt detta vet du redan.

Du kan och bör flytta eftersom du har helt rätt det fysiska avståndet kommer inte betyda jättemycket för hur han beter sig MEN det gör att det blir längre mellan gångerna och det ger dig betydligt större möjligheter att säga ifrån och agera. Gränsen mellan rätt och fel blir tydligare helt enkelt.

Problemet är att ditt barn behöver stabilitet. Det finns två saker du kan/ska göra.

Det första är att ha en ärlig diskussion med ditt barn om framtiden. Barnet är gammalt nog att förstå din situation men har också egna behov och de är faktiskt till viss del andra än du tror och föreställer dig.

Kom ihåg att inte pressa barnet. Du pratar om hur du mår och vad du behöver men är rak och ärlig på att ni är TVÅ som fattar besluten. Att inkludera kommer inte ge stor av effekt direkt men över tid betyder det massor och kommer föra er närmare.

Ditt barn kommer förstå behovet men det blir en avvägning och barnet kommer också ha tankar på sin andra förälder.

Korten säger att den bästa tiden för en förändring för er är når ändringar ändå är oundvikliga.

När det ändå är nystart och nya horisonter på väg.

I ert fall betyder det när ditt barn byter stadie eller ändå behöver byta skola är det ett smärtfritt läge att göra större ändringar i övrigt.

Du kan naturligtvis flytta tidigare men det kommer bli en rejäl fight och om ditt barn inte är med på det och 100% stöder det kommer det ta tid att bygga upp det förtroende som ni har mellan er nu.


Så prata med varandra, var ärlig och lyssna på ditt barns behov också så kommer beslutet bli enklare och bandet mellan er ännu starkare..

94 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page