top of page
  • Skribentens bildTor

Miljö eller datorer är bra pluggval för dig

Funderar på att börja plugga. Vad ska jag plugga?!

Miljöutveckling och energieffektivisering är områden du snabbt blir bra på.

Svar: Ditt horoskop ger dig goda förutsättningar i en mängd olika yrken där dina talanger kommer till sin rätt och du kan utvecklas och trivas.

Du är född på hornet mellan Vattumannen och Fiskarna, du är Vattuman men har flera drag som vanligen finns hos de som är Fiskar och det gör att du är intelligent och originell med en konstnärlig och också social ådra. Det gör att du trivs bar i kreativa yrken som gärna får innehålla både teknik och utlärande.

Du är i första hand inte en tekniker men har lätt att ta till dig ny teknik vilket Med Mars i Kräftan och Merkurius i Fiskarna är du också envis och driven med en förmåga att ta tankar och koncept ett steg längre än de flesta.

Till det kommer att du har ett sinne för estetik och en vilja att hitta nya lösningar på problem.

Sammantaget gör det att alla utbildningar som leder till jobb i traditionella branscher som behöver en energi och ett nytt sätt att tänka borde passa dig mycket bra.

Sedan beror det också på hur mycket tid du vill lägga på studierna och hur snabbt du vill komma ut i arbetslivet och ha nytta av dem.

Bra val för dig är att utbilda dig inom miljö, datorer (användandet av program och plattformar snarare än de tekniska sidorna), design eller arkitektur.

Det ger breda möjligheter till arbeten inom mänga olika sektioner och du trivs bäst där du känner att du tillför något nytt. Därför är till exempel att bli miljöstrateg eller liknande bra eftersom det gör att du kan jobba inom allt från omsorg till industri med att lyfta produktion och rutiner och föra ditt företag eller organisation in i framtiden.

Samma sak med datorer där du snabbt kommer få en förståelse för stora system och hur man bäst kan använda licenser, program och struktur för att efektivisera och förenkla rutiner och handhavande.

Lägger du på lite pedagogik kommer du lyckas väldigt väl med att hjälpa andra ta till sig nymodigheter.

Så för hela utbildningar – tänk miljö, arkitektur eller datavetenskap. För mer direkta resultat kan kurser i datakunskap, programmering, Excel och pedagogik ge dig mycket.

Du fungerar också bra i mera traditionella fält som lärare men det är lite av en återvändsgränd – du borde tänka större och sikta på de jobb som alla behöver men inte riktigt vet om att de finns behov av ännu.

Du har ett bra studiehuvud som kommer till sin rätt och gör det lätt för dig när du studerar sånt som du genuint brinner för.

Lycka till

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page