top of page
  • Skribentens bildTor

Mötet mellan själar ger dig kraft och mening

Hej! Jag vill hoppa av ekorrhjulet men vet inte vad jag ska göra istället... Jag är less på att leva i en fyrkantig vardag, att vara trött och att ständigt ha dagarna helt uppstyckade. Kan du ge mig vägledning i vart jag ska ta vägen? Känner mig vilse på mer än ett sätt just nu och har också tappat kontakten med ”andra sidan” som annars har funnits med mig hela livet. Hur kommer jag vidare/framåt?

Snart fd lärare


Från klassrum till ett rum med klasser i - kommunikation är det viktigaste.

Svar: Du har sjätte husets spets i Tvillingarna och det gör att just lärare är ett av de yrken vi vanligen rekommenderar för just dig eftersom kommunikation, utlärande och responsivitet är något du är bra på. Men jag ser också hur jobbet har blivit mer styckat, mer om rapportering och uppföljning, mer om styrning och måluppfyllelse och mindre och mindre om just glädjen i att lära och lära ut. Samverkan med, och inom gruppen och feedbacken som det ger att skicka människor vidare i livet starkare, smartare och bättre förberedda än de var när du fick hand om dem.

Det är också avsaknaden av kontakten med helheten och flödet hjärta till hjärta och hjärna till hjärna som stryper din förmåga att nå din andlighet och din kontakt med det som finns bortom.

Bristen på klarhet i vardagen lägger en tystnadens dimma över din själ kan man säga.

Ett miljöombyte skulle göra dig gott och med det liv av kunskap och färdighet du har finns det många möjligheter inom affär, försäljning, kommunikation och faktiskt utlärande.

Det som skulle passa dig allra bäst är att jobba med kurser och utbildning. Att föreläsa, hålla seminarier och föra din visdom vidare till andra med din karisma och din passion för det du gör.

Jag skulle föreslå att du höjer blicken och ser till möjligheten att utbilda utbildarna. Att söka tjänster inom högskolevärlden eller på något av de bolag som är specialiserade på att utbilda och stötta lärare och skolor som gått vilse och behöver nya verktyg. En annan arbetsgivare som du skulle passa riktigt bra hos är Skolinspektionen som inte bara gör jobbet att se at skolor sköter sig utan också vägleder och visar på möjligheter.

Du behöver flödet av information, kommunikation och kunskap som går fram och tillbaka mellan människor och det är dags för dig att ta klivet över till att göra det för vuxna.

När du hittar glädjen i vardagen kommer också ditt öga för det som finns bortom att klarna och kontakten med det större bli stark igen.

Det finns som sagt många möjligheter för dig men det viktigaste är att du bejakar den där nyfikenheten och kontaktglädjen som gjort dig till en sån förebild och ett sånt föredöme för så många barn under så många år.

Ett socialt jobb där du hittar den kontakten och gärna där du är den i centrum är det som är viktigast. Om det sedan är i form av kurser, seminarier, utlärande, försäljning (mindre rätt för dig) eller något annat är mindre viktigt – du har en sån bredd att det handlar mer om att hitta fältet, jobben finns och du har kompetensen.

Lycka till

107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page