top of page
  • Skribentens bildTor

Många små förändringar gör hela skillnaden.

Är så trött på livet, känns som att så mycket går emot mig hela tiden. Så fort något bli bättre är det något annat som blir jobbigt. Hur ska jag hitta en ljusning?

Lena

Ibland känns det som man sitter fast i ett ekorrhjul utan någon väg ut. Men små förändringar kan ge stora effekter

Svar: Det är och kommer tyvärr fortsätta vara lite av en balansgång under resten av det här och en ganska bra bit in på nästa år. Det handlar egentligen inte om att ”hitta ett nytt fokus” eller om att ”söka nya horisonter” för dig utan mer om att få ordning på och känna glädje i vardagen. Inte bara har 2020 varit oerhört annorlunda utan dessutom har många av de där glädjeämnena i livet man inte tänker på utan bara tar för givet hamnat vid sidan av och blivit svårare att komma åt.

Det du behöver för att hitta ljuset igen är att du ändrar lite grann på flera områden så att helheten känns mer levande och givande.


Hemmet: Aktivt arbete och aktiv förändring ger resultat. Att måla om eller byta golv kan kännas väl jobbigt (och dessutom rätt dyrt) men att göra något som ändrar hur du ser på ditt hem och upplever att det ändras och utvecklas kommer ge ett lyft. Byt färgskala, möblera om, börja odla kryddväxter. Ett levande hem är ett trivsamt hem.


Vänner: Gör inte bara samma saker med samma människor hela tiden. Föreslå något nytt eller bjud med någon som inte varit lika nära dig ett tag. Du förtjänar och mår bra av att det finns glädje och passion i det du gör med de du har runt dig. Hitta nya umgängesformer – det kan vara stort som att resa tillsammans eller litet som att gå med i en bokcirkel. Gör något du älskar med de du trivs at umgås med.


Familj: Lös konflikter! Det finns motsättningar och outtalade ”sanningar” som förgiftar den närhet du borde ha med dina närmaste, inte i första hand din partner utan mer barn, syskon och möjligen föräldrar. Ta i tu med dessa motsättningar så kommer livet bli betydligt mycket roligare.


Fritid: Jag nämnde bokcirklar under vänner och det var med tanke på detta. Du behöver en intellektuellt utmanande och gärna lite tävlingsinriktad fritid. Bridge, schack, poker, teater, opera, konserter, körsång, bokklubbar. Du har mycket att ge och behöver sporren för att känna dig levande. Jag skulle sagt sport och idrott här i vanliga fall men det är inte det som kommer ge just dig den där extra kryddan.


Jobb: Du behöver känna att det du gör betyder något. Inte som helhet utan varje dag. Egentligen mår du allra bäst av ett fysiskt jobb och du har en inre styrka (troligen faktiskt rent fysiskt) som får dig att må bra när du får använda. Om du jobbar på kontor kan en stegräknare och ett ståbord göra en stor skillnad. Om du har ett fysiskt jobb kom ihåg att det finns en stor skillnad mellan den goda känslan i att komma hem trött och den krossande upplevelsen att komma hem utmattad. Hitta balansen och håll dig på rätt sida

.

Och slutligen Kärleken: Du gillar och behöver trygghet mer än någonting men just nu är det faktiskt mer passion som ger dig livslusten tillbaka Se om du kan hitta den, om inte kan lite oskyldig flirt eller om du är singel eller har de marginalerna, dejting ge en krydda som får dig att se positivt på livet igen. Allra helst handlar det naturligtvis om att komma närmare (och bli mer romantisk och passionerad med) din partner men det är inte alltid så enkelt som det borde vara.

Dock finns fördelen i att om du gör någon eller hellre några av de tidigare nämnda förändringarna kommer faktiskt kärlekslivet att få ett lyft alldeles automatiskt.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page