top of page
  • Skribentens bildTor

Många frågor i mitt huvud

Jag har några olika frågor och hoppas verkligen på Er hjälp! Blev så glad och hoppfull när jag hittade er sida och kommer nog att skriva tills jag får svar!!

Jag känner ofta en inre oro, en känsla av nervositet och stress inför olika saker. Jag antar att jag är en ganska rädd och svag person, med behov av ständiga försäkringar. Jag antar att min Kräfta påverkar mig såhär.


Livets mening är många saker, Det viktiga är att få med många delar av pusslet för att få en bra balans.

Min första fråga:

Jag undrar hur mitt förhållande med P. kommer att utveckla sig? Jag drömmer om en trygg, lycklig och kärleksfull framtid, innehållande ring, hus och barn! Jag är ofta orolig att jag aldrig kommer att få det så som jag önskar och att min P. ska lämna mig. Speciellt bröllop känns viktigt för mig då jag växte upp utan min pappa.

Jag har blivit djupt sårad av en tidigare kärlek och bär nu med mig rädslan att det ska hända igen. Den killen misshandlade mig både psykiskt och fysiskt, och lämnade mig flera gånger under ett par års tid.

Jag älskar verkligen min P.! Kan ni kanske lugna mig?


Min andra fråga:

Jag är rädd att jag aldrig ska kunna etablera ekonomisk trygghet. Jag arbetar inte nu, samt har en utbildning för ett yrke, som jag inte vill arbeta inom. Jag känner oro när jag tänker på framtida jobb och mina ekonomiska skulder. Ser ni möjligtvis någon ljusning här? Kan ni hjälpa mig med vilken väg jag ska gå yrkesmässigt?


Min tredje fråga:

Jag är orolig för mina barn! Jag vet att jag inte alltid är en bra mamma! När jag är trött så skäller jag på dem och går sedan med skuldkänslor och oro. Jag är rädd att de inte mår bra eller blir otrygga hos mig! Kommer det att gå bra för dem?


Min fjärde fråga:

Jag drömmer ofta om nätterna och brukar minnas mina drömmar ganska klart! En dröm som återkommer ofta är att P. lämnar mig för andra kvinnor! Jag blir lika sårad och förtvivlad varje gång. Jag försöker förstå varför han vill lämna mig och önskar alltid (i drömmen) att det bara ska vara en dröm. När jag vaknar upp är jag alltid så lättad, men går sen och funderar på varför jag drömmer dessa drömmar, om och om igen! Är det min rädsla att förlora P. som visar sig såhär?? Han betygar ofta att han är mig trogen, att jag är den enda o s v, men jag är ändå orolig!


Min femte och sista fråga:

Vad är meningen att jag ska göra med mitt liv? Vilken lärdom ska jag göra???

"Lina."


 

Svar: Fråga ett: Ibland - det är inte ofta - kan man direkt se i två horoskop att de passar ihop bortom varje tvivel. Jag är glad att kunna säga att detta gäller dig och P. För det första har ni ungefär samma inre mekanismer, något som borgar för ett djupt och harmoniskt förhållande som växer samman snarare än isär. För det andra har ni samma aspektfigur - den Stora Draken, fast spegelvänd så att hans spets befinner sig i åttonde huset och din i elfte. Just detta med spegelvända figurer kännetecknar människor som hör samman. Det gör att man känner igen sig så mycket i varandra. För dig är det en dragkamp mellan dina mer originella idéer och saker du längtar efter att göra för din egen skull, å ena sidan, och din starka vilja att arbeta för andras bästa med stor kraft (du har Mars och Chiron i konjunktion på den sidan av Draken - du har en stark drift att genomdriva saker och att ta hand om andra). För P. står det mellan hans känsloliv och behov av materiell trygghet å ena sidan och hans drömmar och visioner å den andra. Han längtar efter att åstadkomma något som verkligen blir bestående, men hans längtan för också med sig otrygghet eftersom det för bort från det mer kortsiktiga, materiella perspektivet.

Men även om - eller kanske just för att - det handlar om väldigt olika saker kan ni vara ett enormt stöd för varandra, och ni kommer båda längre mot att förverkliga era drömmar som par än var och en för sig.

Chansen att ni verkligen får en fin gemensam framtid med allt det du drömt om är alltså mycket god, bättre än för de allra flesta. Detta trots att du har såpass svåra saker i bagaget. Du får dock räkna med att du alltid kommer att känna ett behov av att hålla hårt tag i din familj. Du kan lindra det genom att medvetet försöka bearbeta din egen förlust av din pappa. I detta sitter också roten till mycket av din osäkerhet och ditt behov av ständig bekräftelse.


Fråga två: För att trivas behöver du ett yrke som inte inkräktar på ditt privatliv. Det får gärna vara konstnärligt - musikaliskt då helst - eller vårdande (du har sjätte husets spets i Skorpionen). Problemet tycks vara att du har en specifik längtan, en dröm om vad du vill arbeta med, och den är svår att uppnå. Samtidigt är det värt besväret att försöka, för du har Rahu här och den punkten antyder att detta mycket väl kan vara "poängen" med din nuvarande inkarnation, i den mån man kan uttrycka det så. Juridik eller teologi är två tänkbara alternativ om vi pratar om detta högre mål. Det kan också innebära långa resor. Som du märker är det inte helt lätt för mig att lista ut vad det kan vara ... däremot bör du vara medveten om det innerst inne.

Ekonomisk otrygghet är väldigt illa för dig, du behöver materiell säkerhet mer än något annat. Det ser inte ut av ditt horoskop som om det kommer att vara svårt jämt. Ju mer du törs satsa på den du vill vara och på dina drömmar, desto bättre får du det antagligen rent materiellt.


Fråga tre: Jag spår aldrig någon annan än den som ställt frågan och utan deras födelsetider är det begränsat vad jag kan säga ur astrologisk utgångspunkt. T ex kan jag inte säga hur bra du fungerar som deras mamma. Men att du blir irriterad när du är trött är knappast någon större fara. Om du känner själv att det inte duger så försök åtgärda problemet rent praktiskt. Satsa inte på "att bli en bättre mamma" utan ge istället dig själv bättre förutsättningar genom att t ex minska stressmomenten. Det är vanligen mycket mer effektivt.

Som Lejon med Skorpion-Måne är han ganska känslig, han behöver få stå i centrum och det gäller att han inte alltför ofta får känna att ditt känsloliv och din roll som hans mamma hamnar i strålkastarljuset medan han hamnar utanför. Han har ett stort behov av att bi uppskattad, och han har också ett stort behov av att få ha integritet.

Lilltösen har en liknande kombination som Jungfru med Månen i Skytten, hon behöver ha koll på saker och kommer att utvecklas till att bli mycket ordningsam. Samtidigt har hon ett stort behov av emotionell frihet och självständighet. Låt henne gärna ta ansvar, men tyng henne inte för mycket med dem. Hon kommer ofta att känna sig sliten mellan att vilja axla ansvaret och mellan att vilja vara fågelfri. Detta kommer att ligga till grund för ett dynamiskt och spännande liv, med lite tur.


Fråga fyra: Ja, dina drömmar kommer sig av rädsla och oro. Du plockar upp små små signaler och ditt undermedvetna gör enormt mycket av det. Det kan t ex vara så att någon gång låter P.s intyganden inte helt äkta av tusen skäl (han kan vara irriterad t ex eller trött) och då kommer drömmarna. Det kan också vara kanske att han har gått och tänkt på något som han tycker är sexigt eller spännande ... och som han hållit tyst med (det behöver inte handla om otrohet för det) ... och det är detta du snappar upp. Svartsjuka och osäkerhet tär på den andra parten också, så jag rekommenderar att du strävar efter att bli av med så mycket av den som möjligt. Delvis blir det förstås bättre med tiden. Ett bra erotiskt samspel kan också hjälpa till att bygga bort svartsjukan.


Fråga fem: Det här med "meningen med livet" är lite knepigt. I min erfarenhet mår vi människor allra bäst när vi upptäcker den själva (eller låter bli). En liten ledtråd finns dock i ditt horoskop, som pekar på att det har med yrkeslivet att göra, eller med din uppfattning om kunskap och plikter (sjätte huset). Närmare än så vill jag helst inte gå, jag vill inte göra dig en björntjänst

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page