top of page
  • Skribentens bildTor

Låt dina närmaste bära mer av din börda

Hej. Hittade er. Så förtvivlad över mitt liv och min livssituation. Dels kämpar jag mot en svår sjukdom. Gör allt för att min familj ska må bra och ha det bra. Händer mycket negativt i mitt hem och liv. Har en dålig energi här. Dräneras på energi varje dag. Saker går sönder även i bilen. Snälla, vad ska jag göra?


Ge dina nära större ansvar - att de känner sig behövda skapar positiv energi.

Svar:

Du kan inte göra allt samtidigt. Försöker du det kommer inget att bli riktigt bra. Just nu är du dålig och det gör att du känner att det är viktigt att alla runt dig mår så bra det bara går. Att inte din situation ”drar ner” dem eller ”ställer till det” för dem men det du lyckas med är inte att få dem att må bättre utan istället att du inte behöver eller ens vill ha deras hjälp.

Det gör ingen glad att du känner att det du gör inte är tillräckligt och att de känner att du inte släpper in dem.

Det är också det som gör att du upplever att du har mer negativ energi än du brukar och att saker går dig emot mer än vanligt. Tänk efter hur det var innan. Visst gick saker sönder då med och visst hade livet både kringlor och krokar. Skillnaden är att du hade du lättare att uppskatta det som gick åt andra hållet och det gör att motgångarna känns mindre motiga.

Nu har du inga marginaler som du ser det och det gör att varje sak som går dåligt känns dubbelt så tung och det som går bra känns hälften så glädjande.

Den här spiralen skapar sin egen negativa energi och jag vet och förstår att den inte är lätt att bryta men du måste försöka både för din egen och för dina naras skull.

Dessutom ska vi ”fuska” och ge dig lite magisk hjälp också men det är inte en lösning utan bara något som gör de andra stegen lättare att ta och att resultaten kommer lite fortare. Det viktiga, riktiga arbetet måste du göra.

Inledningsvis – våga vara svag! Inte bara för din skull utan nästan mer för dina närmaste. De vill hjälpa dig, de vill duga för dig och de vill känna att du behöver dem och framför allt vill de inte känna sig hopplösa, utanför och utan verktyg att stoppa eller ens påverka det som händer.

De upplever lika mycket negativ energi som du och om många på samma plats upplever det som är det också den energi man skapar.

Just nu kan inte du skapa egen positiv energi men det behövs inte för du kan hjälpa de du har runt dig att skapa den för dig och dem. Genom att erkänna att du behöver dem och faktiskt till och med ”luras” lite och be dem om sådant du faktiskt klara bättre än de gör får du dem att se sig som hjältar och det man känner sig som lägger grunden för den energi man skapar.

Erkänn när du är nere, be dem om hjälp och inte bara eller ens i första hand om praktisk hjälp utan om känslomässig hjälp. En kram, ett samtal, en stund av delade minnen, glädje eller förhoppningar bygger också broar.

Du behöver inte ens överdriva vare sig tacksamhet eller svaghet – bara våga släppa taget lite och låta dem ta över rodret en stund.

För litar du på dem så växer de och det gör också att du får kraft och utrymme nog att fokusera på det som verkligen är viktigt – dig själv!

Ju bättre du trivs, ju bättre du mår och ju starkare du blir desto mer växer ni samman och har nytta av varandra.

Att vara lite självisk är inte ett sätt att dra otur över dig. Det är inte heller att ge upp om du koncentrerar dig på hur du mår och att luta sig tillbaka lite och låta andra ta över sånd du just nu är förtvivlat rädd för att släppa.

Diu är oersättlig och det vet alla runt dig redan – att du bevisar det för dem varje dag genom att vara den som bryr sig mest och tar hand om alla andra bäst gör det faktiskt svårare för alla – inte lättare.

Du har inget att bevisa men de vill få möjligheten att bevisa för dig hur mycket de bryr sig och hur mycket de behöver dig och tro mig, de är räddare än vad du är så den otur du upplever kommer bara att växa om ni inte tillsammans kan mota den genom att dela bördorna.

Börjar du där kommer det gå bra.

Negativa trender måste vändas om i ditt fall betyder det att ta ett litet steg tillbaka och låta andra slåss för dig.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page